Antena 3 CNN Actualitate Un oraş întreg a rămas fără apă. 30.000 de oameni fac cozi uriaşe la izvor pentru a lua apă cu găleata

Un oraş întreg a rămas fără apă. 30.000 de oameni fac cozi uriaşe la izvor pentru a lua apă cu găleata

Un oraş întreg a rămas fără apă. 30.000 de oameni fac cozi uriaşe la izvor pentru a lua apă cu găleata
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   06:36

Peste 30.000 de oameni din Câmpulung şi alte câteva mii din patru comune din jurul oraşului au rămas fără apă. Conducta de alimentare a oraşului s-a spart, iar ca să remedieze defecţiunea, muncitorii trebuie să sape câţiva metri în pământ. Oamenii fac cozi de zeci de metri la izvor, pentru a lua apă cu găleţile, în condiţiile în care problema ar putea fi remediată abia peste trei zile.

Locuitorii oraşului Câmpulung s-au îngrămădit ca să umple câteva sticle cu apă la cisternele de apă aduse de pompieri. Întreg oraşul a rămas în toiul nopţii fără apă, după ce conducta principală s-a spart.

Singura sursă de apă din oraş este izvorul, unde oamenii aşteaptă zeci de minute la coadă pentru a umple sticle şi butoaie.

Ca problema să fie remediată, conducta de alimentare trebuie să fie înlocuită. Însă aceasta este îngropată la doi metri adâncime în pământ, aşa că muncitorii se chinuie să ajungă la ea.

Şi autorităţile speră să remedieze problema mai repede, însă nu promit nimic. Până atunci, cei peste 30.000 de oameni cară zilnic apa cu butoaiele, pentru a se descurca.


×
Subiecte în articol: avarie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close