Antena 3 CNN Actualitate "Urmează 30 de zile de doliu şi funeralii cum nu s-au mai văzut". Iată CINE ÎI VA URMA LA TRON lui Florin Cioabă

"Urmează 30 de zile de doliu şi funeralii cum nu s-au mai văzut". Iată CINE ÎI VA URMA LA TRON lui Florin Cioabă

"Urmează 30 de zile de doliu şi funeralii cum nu s-au mai văzut". Iată CINE ÎI VA URMA LA TRON lui Florin Cioabă
18 Aug 2013   •   13:58

Împăratul romilor Iulian a declarat după aflarea veştii că Florin Cioabă a decedat în Turcia, că vor urma 30 de zile de doliu şi funeralii "cum nu s-au mai văzut" şi îndemnat comunitatea romilor la pace, spunând să "nu-şi facă griji, pentru că cei care trebuie să aibă grijă, vor avea în continuare", informează Mediafax.
  
"Am fost sunat din Turcia de copiii lui Cioabă, care mi-au spus că regele a murit. Urmează 30 de zile de doliu. Peste două-trei săptămâni vom întruni Consiliul de Coroană şi vom hotărî cine îl va urma la tron. Conform legii noastre, cel care îi urmează este Dorin, fiul lui cel mare", a declarat Iulian.
   
Potrivit acestuia, copiii lui Florin Cioabă i-au spus că "inima artificială ce i-a fost montată nu a mai funcţionat".
   
Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

Întrebat cum se vor desfăşura funeraliile, Împăratul Iulian a declarat: "Vor fi funeralii deosebite, cum nu s-au mai văzut până acum, care vor dura trei zile".
   
Iulian a transmis şi un mesaj comunităţii de romi pe care îi îndeamnă la pace şi linişte, rugându-i să stea liniştiţi, pentru că "cei care trebuie să aibă grijă de ei vor avea în continuare şi să nu facă fapte rele, cum au făcut sâmbătă, la Lugoj".
   
Rude şi apropiaţi ai lui Florin Cioabă s-au adunat, duminică, la reşedinţa familiei din municipiul Sibiu, însă porţile casei au fost închise, cei prezenţi refuzând să dea declaraţii şi spunând că vor "să-şi plângă mortul".
   
De asemenea, la biserica aflată în apropiere de reşedinţa familiei, unde Florin Cioabă era pastor, au venit aproximativ 40 de persoane, uşile fiind închise pentru rugăciune.
   
Familia lui Florin Cioabă doreşte ca acesta să fie înmormântat în acelaşi cavou cu tatăl său, Ioan Cioabă, în Cimitirul Municipal din Sibiu.
   
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.


×
Subiecte în articol: florin cioaba
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close