Antena 3 CNN Actualitate Veste șoc pentru bucureșteni: Transportul public ar putea fi gratuit

Veste șoc pentru bucureșteni: Transportul public ar putea fi gratuit

Veste șoc pentru bucureșteni: Transportul public ar putea fi gratuit
05 Iul 2015   •   14:33

60% dintre cei care se deplasează cu mijloacele de transport în comun ale RATB nu validează cardul pentru achitarea călătoriei, se precizează într-un raport de evaluare întocmit de Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice București (AMRSPB), scrie Libertatea.

De altfel, banii încasați de RATB de la călători reprezintă o parte infimă din necesarul financiar al Regiei. AMPRSP propune RATB mai multe soluții pentru creșterea veniturilor. Una dintre ele este prestarea gratuită a serviciul de transport public. Reprezentanții municipalității preconizează că eliminarea cheltuielilor cu personalul pentru casiere și controlori, pentru achiziționarea cardurilor sau pentru întreținerea și exploatarea centrelor de vânzare ar aduce profit regiei chiar și în condițiile renunțării la tarifarea călătoriilor

AMRSPB, instituție subordonată municipalității, propune RATB o serie de soluții pentru reorganizarea activității și creșterea veniturilor. Una dintre soluții este, în mod paradoxal, tocmai eliminarea tarifelor pentru călatorii. Mai exact, reprezentanții AMRSP susțin că RATB ar face mai mulți bani dacă ar asigura gratuit serviciul de transport public.

×
Subiecte în articol: RATB autobuz transport public
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close