Antena 3 CNN Actualitate Victima procurorilor călăi Papici şi Bocşan, la Sinteza Zilei. Povestea poliţistului arestat pe nedrept

Victima procurorilor călăi Papici şi Bocşan, la Sinteza Zilei. Povestea poliţistului arestat pe nedrept

Victima procurorilor călăi Papici şi Bocşan, la Sinteza Zilei. Povestea poliţistului arestat pe nedrept
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Dec 2013   •   22:16
Iustin Micu, unul dintre cei patru poliţişti pe care procurorul Lucian Papici i-a trimis sub acuzare şi care au fost la un pas de a face închisoare, fără nicio probă, a venit la Sinteza Zilei pentru a-şi spune povestea.

Iustin Micu a prezentat documente care dovedesc că a fost pus sub acuzare pe nedrept.

Acesta socilită despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru nedreptatea care i s-a făcut.


Procurorii Lucian Papici şi Gheorghe Bocşan, în perioada în care făceau o echipă de top în DNA, au întocmit un rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea în judecată a patru poliţişti de frontieră, printre care şi Iustin Micu, sub acuzaţia de luare de mită, deşi nu existau probe care să dovedeasca faptul că aceştia ar fi luat mită 700 dolari.

În acelaşi dosar, Papici şi Bocşan au fabricat o serie de acuzaţii, încălcând astfel legea, fapt confirmat chiar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe printr-o decizie definitivă dată în luna februarie 2013, prin care poliţiştii au fost achitaţi.

Poliţiştii au demonstrat că acuzaţiile aduse de procurorii DNA nu au fost reale, dar şi că le-a fost prejudiciată viaţa profesională.



×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Lucian Papici
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close