Antena 3 CNN Actualitate Zăpada, îndepărtată din mila “regilor asfaltului". Un apropiat al PDL primeşte 37% din bugetul pentru deszăpezire

Zăpada, îndepărtată din mila “regilor asfaltului". Un apropiat al PDL primeşte 37% din bugetul pentru deszăpezire

Zăpada, îndepărtată din mila “regilor asfaltului". Un apropiat al PDL primeşte 37% din bugetul pentru deszăpezire
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Ian 2012   •   07:57
Pentru "regii asfaltului" un buget de aproape 17.000 euro pe an pe kilometru deszăpezit este prea mic şi doar "din eleganţă" nu renunţă la contracte. Din bugetul total de deszăpezire a drumurilor la nivel naţional, 37% este alocat firmelor deţinute de un apropiat al PDL, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, arată Gândul.info.

Noile licitaţii pentru drumuri au fost lansate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România abia în perioada 23-28 decembrie 2011. Mult prea târziu pentru a încheia noile contracte. În plus, licitaţiile au fost contestate.


Prin urmare, autorităţile au fost nevoite să prelungească vechile contracte până la 31 martie 2012. Ministrul Transporturilor a evitat să vorbească de adevărata situaţie a întreţinerii drumurilor.

Printre firmele care au contracte prelungite până în primăvară se numără şi UMB Spedition deţinută de Dorinel Umbrărescu, PA&CO condusă de Costel Căşuneanu, Euroconstruct Trading '98, firma omului de afaceri Dan Besciu şi ROMstrade deţinuă de Nelu Iordache.

CNADNR nu a vrut să precizeze însă cum au fost prelungite aceste contracte şi care a fost motivul invocat pentru această prelungire.

 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close