Antena 3 CNN Actualitate Zăpada nu ne dă pace! De MÂINE încep din nou NINSORILE. Vezi prognoza meteo

Zăpada nu ne dă pace! De MÂINE încep din nou NINSORILE. Vezi prognoza meteo

Zăpada nu ne dă pace! De MÂINE încep din nou NINSORILE. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Mediafax/ Agerpres
10 Feb 2012   •   14:25
Meteorologii vin cu veşti proaste pentru acest weekend. În timp ce România este îngropată în zăpadă şi zeci de mii de oameni sunt izolaţi din cauza ninsorii şi a viscolului, specialiştii în meteorologie ne avertizează că, de mâine, încep din nou ninsorile, în cea mai mare parte a ţării.

Până în prezent, gerul şi ninsoarea au făcut 57 de victime printre români şi mii de şcoli sunt închise din cauza condiţiilor meteo.

Pe litoral furtuna a făcut prăpăd. La Constaţa, mai multe nave de mare tonaj sunt îmbrăcate în gheaţă, digurile sunt rupte, iar mai multe drumuri sunt blocate. Probleme sunt şi la 2 Mai. Pescarii sunt disperaţi pentru că furtuna le-a distrus bărcile, care erau singura lor sursă de venit.

VEZI CARE SUNT DRUMURILE ÎNCHISE DIN CAUZA ZĂPEZII



PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND:

SÂMBĂTĂ (11 februarie)
Vremea va fi geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în estul, sudul şi centrul ţãrii. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea sudicã şi cu înnorãri temporare în restul teritoriului. Va ninge în Banat, Oltenia, local în Muntenia, pe arii restrânse în Crişana şi Transilvania şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud şi sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -18 şi -8 grade în regiunile extracarpatice şi între -15 şi -5 grade în rest. Temperaturile minime se vor situa între -22 şi -12 grade, mai scãzute în nord-est şi în depresiuni, dar şi mai ridicate în vest şi pe litoral. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.
Presiunea atmosferica va fi în scãdere.


DUMINICĂ (12 februarie)
Deşi valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, vremea va fi geroasã dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult noros. Va ninge în jumãtatea de sud a teritoriului, iar local şi în rest, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, mai coborâte în nordul Moldovei, iar cele minime, în general, între -18 şi -8 grade. Izolat va mai fi ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

LUNI (13 februarie)
Vremea va fi rece, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între -12 şi -2 grade şi minime între -14 şi -4 grade, mai scãzute în nordul ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în jumãtatea de sud-est a ţãrii, iar local şi în rest. Pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va fi moderat, cu intensificãri în Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 
 


 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close