Antena 3 CNN Show Showbiz Isabelle Carro, simbolul unei campanii anti-anorexie, a murit la 28 de ani

Isabelle Carro, simbolul unei campanii anti-anorexie, a murit la 28 de ani

Isabelle Carro, simbolul unei campanii anti-anorexie, a murit la 28 de ani
Sursa foto: Foto: u2france.com
30 Dec 2010   •   15:46

Isabelle Carro, un manechin francez care suferea de anorexie, a murit la vârsta de 28 de ani. Motivul decesului nu a fost precizat de medici, însă presa speculează că, foarte probabil, boala cu care se lupta de 15 ani i-a curmat viaţa. Tânăra devenise, de altfel, un simbol al campaniei împotriva anorexiei.

Posterul în care apare Isabelle Carro a avut un impact uriaş, în 2007. Fotografia era parte a unei campanii anti-anorexie, lansată în Italia. Iar modelul, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a acceptat să fie imaginea ei.

"Ştiu că am fost criticată foarte mult. Pentru că este o fotografie şocantă şi am vrut să şochez. Am vrut să lansez o avertizare că este o boală foarte serioasă", declara tânăra.

"Sunt anorexică de la 13 ani. Mi-am spus că, dacă pot pune toţi aceşti ani de suferinţă întru folosul cuiva, înseamnă că nu am suferit degeaba", mai spunea Isabelle.

Au fost ani de chin pentru manchinul francez. În 2006, a intrat în comă. La 1 metru şi 65 de centimetri înălţime, cântărea doar 25 de kilograme. Totuşi, nu s-a dat bătută.

La începutul anului avea 42 de kilograme. Apoi, timp de câteva luni, a intrat într-un con de umbră. Abia ieri, un prieten apropiat i-a anunţat moartea. S-a stins pe 17 noiembrie.

Cauzele decesului nu au fost anunţate. Tot ce se ştie este că, nu demult, Isabelle Carro a fost spitalizată timp de 15 zile.

 


×
Subiecte în articol: manechin Franta a murit anorexie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close