Antena 3 CNN Show Showbiz Poveste de succes. Un creator de modă din România cunoaşte succesul în Canada

Poveste de succes. Un creator de modă din România cunoaşte succesul în Canada

Poveste de succes. Un creator de modă din România cunoaşte succesul în Canada
Sursa foto: Foto: iwantigot.geekigirl.com
28 Apr 2012   •   20:51

Un creator de modă originar din România e pe val în Canada, unde s-a stabilit în urmă cu 13 ani. Lucian Matiş a lansat, până acum, trei colecţii de lux, primite extrem de bine de critici. Succesul obţinut l-a îndemnat să realizeze şi o colecţie destinată marelui public.

Lucian Matiş a crescut în atelierul de croitorie al mamei sale. A început să creeze vestimentaţie la o vârstă foarte fragedă şi i-a avut, între clienţi, nu doar pe colegii de şcoală ci şi pe... profesori. Probabil tot mama i-a lăsat moştenire respectul pentru artizani, cărora le foloseşte operele de câte ori poate.

După ce a studiat pictura şi grafica la Sibiu, Lucian Matiş s-a hotărât, în 1999, să facă marele pas spre recunoaşterea internaţională. S-a stabilit în Canada, unde a absolvit studiile universitare înainte de termen şi a fost distins cu mai multe premii. El spune că, atunci când îşi concepe creaţiile, nu se gândeşte la top-modele, ci la femeile obişnuite, cărora caută să le dea o imagine cât mai favorabilă.

Lucian a devenit o prezenţă familiară şi în mass-media, după ce a fost, între altele, invitatul special al unui concurs televizat pentru manechine în devenire. Creatorul de origine română este, de altfel, apreciat nu doar de public, ci şi de toţi colegii şi colaboratorii.

Creaţiile lui Lucian Matiş au ornat coperţile unor reviste de prestigiu din Canada, Statele Unite şi Franţa. Pe lângă vestimentaţie, el va lansa, în acest an, sub marca proprie, linii de ochelari şi mobilier.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close