Antena 3 CNN Show Showbiz Scandal la Eurovision 2017. Demisii în lanț în echipa de organizare

Scandal la Eurovision 2017. Demisii în lanț în echipa de organizare

Scandal la Eurovision 2017. Demisii în lanț în echipa de organizare
15 Feb 2017   •   20:41

Scanadal la Eurovision 2017, după mai multe demisii în lanţ în echipa de organizare.

Cu toate acestea, pregătirile Ucrainei pentru organizarea concursului Eurovision 2017 în luna mai nu vor fi afectate de demisiile unor membri importanţi ai echipei de organizare, au dat asigurări marţi autorităţile de la Kiev, relatează Reuters.

Producătorii executivi Victoria Romanova şi Oleksandr Kharebin, precum şi alţi membri ai echipei lor, şi-au prezentat luni demisiile, afirmând că se simt daţi la o parte de numirea unui nou coordonator al evenimentului şi că sunt îngrijoraţi de lipsa de transparenţă în procesul decizional.

De asemenea, ei au afirmat că decizia de a creşte bugetul evenimentului de la 22 de milioane de euro la 29 milioane de euro va lipsi televiziunea ucraineană de un profit de 7-8 milioane de euro.

"Totul se desfăşoară conform planului", a declarat Pavlo Hrytsak, director adjunct al televiziunii publice ucrainene, adăugând că organizatorii se coordonează strâns cu European Broadcasting Union (EBU), care organizează Eurovision-ul.

Ucraina a obţinut dreptul de a organiza cea de a 62-a ediţie a concursului în 2017 după o victorie surpriză anul trecut a lui Jamala, un etnic tătar din Crimeea, cu un cântec despre deportările tătarilor din perioada războiului în timpul regimului lui Iosef Stalin.

Victoria lui Jamala a iritat Moscova, dar a reprezentat un motiv de bucurie în Ucraina, după anexarea Crimeii în 2014 şi izbucnirea violenţelor separatiste din regiunea Donbass.

EBU a precizat într-un comunicat că nu va comunica direct asupra unor "chestiuni de personal", dar a reiterat "importanţa unei implementări rapide şi eficiente a planurilor asupra cărora s-a convenit deja".

Criticând creşterea bugetului, Oleksandr Kharebin, fostul producător executiv, a declarat în cadrul unui interviu pentru canalul ucrainean 112: "Nu înţelegem, nu ştim de ce s-a făcut acest lucru. Şi ne vine greu să ne imaginăm cum putem lua parte la acest proces".

Prim-ministrul Volodymyr Groysman a vorbit şi el despre demisiile de luni. "Efectuăm pregătirile pentru Eurovision de o manieră adecvată. Absolut nimic nu ameninţă organizarea Eurovision", a declarat el în cadrul unei reuniuni de guvern televizate de marţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eurovision 2017 Eurovision
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close