Antena 3 CNN Show Showbiz Scandal uriaș în showbizul autohton! Un cântăreț face acuzații grave la adresa tatălui său

Scandal uriaș în showbizul autohton! Un cântăreț face acuzații grave la adresa tatălui său

Scandal uriaș în showbizul autohton! Un cântăreț face acuzații grave la adresa tatălui său
Sursa foto: Foto: Facebook/Calin Geambasu
25 Sep 2017   •   12:40

Scandal uriaș în showbizul autohton. Călin Geambașu își acuză tatăl că, deși postează într-un familist convins, nu l-a sprijinit niciodată și doar s-a folosit de el.

“Eu de la 16 ani am lucrat pentru trupa tatalui meu. A existat in trecut o perioada, de la 16 la 20 de ani, cand am muncit fara oprire pentru el si formatia sa. Patru ani fara sa primesc nimic in schimb! Era pe vremea cand tatal meu avea foarte multe concerte in Occident. La semnarea contractelor i se aproba un anumit numar de persoane care sa-l insoteasca si pentru ca nu putea sa plece cu toata trupa de instrumentisti dupa el, atunci am inceput sa ii fac negative pentru instrumentisti. In 4 ani i-am facut orchestratie pentru toate melodiile din repertoriul sau, iar el are unul extaordinar de mare. A fost munca mea de aproape 2.000 de ore si niciun ban in schimb, niciun multumesc. Nimic, nimic! Nici de la el, care era seful orchestrei si primul beneficiar, si nici de la instrumentisti. E o munca titanica, iar tati foloseste si in ziua de astazi negativele acelea. Sunt lucruri care dor si care nu se uita. Nu zic de bani, da-i incolo, dar atunci ar fi trebuit macar sa ma incurajeze, sa imi multumeasca sau sa zica ceva. A preferat sa nu faca nimic din toate acestea, de parca era firesc ceea ce facusem pentru el si lui i se cuvenea”, a dezvaluit Calin Geambasu, conform Wowbiz.

Călin a postat și un mesaj dur pe pagina sa de Facebook la adresa tatălui său:

„Scrisoare Deschisa catre Taty meu" - part. 1

Deznadejdea si mahnirea din sufletul meu doar un scriitor talentat le-ar putea reproduce. Neavand inclinatii inspre proza sau poezie ma voi rezuma doar la a expune cateva aspecte ce au lasat in urma lor efecte.

Inainte sa te indrepti spre viitor trebuie sa faci pace cu trecutul.

A trai in armonie implica "rezonanta", "ecou". Ca jocul de ping-pong sa poata fi jucat este nevoie atat de Ping cat si de Pong. Cu mahnire am realizat ca in ultimii 22 de ani ai stat doar "la primire"... 22 de ani, Taty! 22 de ani de inactiune? Si o invitatie la film, un tenis, un sah, orice ar fi fost ok...ca pe vremuri.
Uneori, oamenii care traiesc din aprecierea publica, ar face bine sa nu isi mai amageasca macar cunoscutii si sa isi gaseasca resursele interioare astfel incat sa depaseasca impactul social ce l-ar putea avea devoalarea unor aparente care creaza imagini false.

Nu pot, nu vreau si nici nu ma simt bine sa stiu ca mint oameni oferindu-le proiectii ale unei realitati umflate si atent cosmetizate, doar de dragul unei etichete efemere... yo nu obisnuiesc sa abat atentia de la o problema, ci sa vorbesc despre ea, incercand a o rezolva. Exemplul cel mai bun si recent este Angi, prietena mea si mama lui DaviN, care a avut curajul si demnitatea sa isi recunoasca public niste greseli taindu-si astfel parghiile spre victimizari false si alte chestii similare, iar de atunci se observa o ameliorare substantiala in ce o priveste.

Oricand ADEVARUL va fi mai util si mai inaltator decat Legenda...

De 2 ani, din Mai 2015, anul care a generat "Momentul Adevarului", iti spun despre pasii ce ar fi trebuit sau trebuie sa ii faci. Tot de atunci ti-am spus si ca simt nevoia sa nu mai alimentez confuzia celor din jur in ce ne priveste.

Tot ce ti-am cerut in acest rastimp a fost sa arati regrete si sa iti ceri iertare pentru momentele izolate (dar extrem de dure!) cu care mi-ai umbrit o copilarie in general frumoasa.

Am ales sa nu scriu nimic "la cald", ci urmarind o cronologie a unor lucruri intamplate pe parcurs si ramase nerezolvate, oferindu-ti astfel posibilitatea indreptarii lor in timp. Degeaba. Ai crezut in diluare, in musamalizare. Lucrurile nerezolvate se amplifica, nu se amelioreaza de la sine.

Ce frumos ar fi fost sa se fi intamplat lucrurile asa cum le-am creionat yo: 3 generatii legate prin muzica. (...) Generatia noastra isi va creste copiii avand cultura dialogului, al explicatiei si argumentatiei. A logicii, nu a fricii.

Te rog, nu te mai da "familist" cand de fapt esti cu mult mai mult "chiolhanist". Da Taty, poate schimbi lucrurile in putinul timp ramas... Folosind notiunea de "familist" uzurpi dreptul altor parinti de a-l folosi in mod meritoriu, parinti ce au facut sacrificii pentru familiile lor, nu ca tine care tot ce ai facut a fost sa te intereseze de tine si de "viata frumoasa", bifand in raport cu familia doar aspectele esentiale, pentru a nu fi condamnat de societate.
yo imi doresc indreptarea relatiilor inca de acum multi ani, de atunci cand inca tu erai impasibil si nu credeai ca va veni momentul in care sa iti intorc oglinda propriilor actiuni si inactiuni... Ceea ce ti-am spus si scris atunci ai neglijat, ai fost complet insensibil, iar acum te cred ca nu iti place ca te-am scos la tabla pentru lectii nefacute in calitate de parinte. Nasol. Cand parintii se supara pe copiii lor este un lucru normal si frecvent intalnit, insa cand copiii le reproseaza parintilor anumite lucruri de natura celor pe care le discutam noi de ceva timp inseamna ca acei parinti chiar au comis-o grav. Cu voie, sau fara voie...

A gresi e omeneste; a persevera in greseala se numeste altfel...

"Sa nu mai dezgropam mortii" spune si Iliescu, idolul tau. Recunosc stilul..., numai ca atata vreme cat respectivele aspecte sunt in continuare nesolutionate, in mod evident nu avem cum sa ne mandrim cu o relatie completa, fiindca ar fi total nenatural si fals, iar yo ti-am mai spus ca ceea ce iubesc nu pot sa intinez cu prefacatorie la infinit. Am facut-o ani de zile, manifestandu-mi in acest mod intelegerea si speranta asupra rezolvarii unor situatii, dar nu a ajutat la absolut nimic.
Tu nu vrei "liniste si pace", ci musamalizare, cand de fapt, doar scotand gunoiul de prin colturi si unghere putem spune ca facem curatenie. Oricum altfel, pute si nu stim de unde vine mirosul de putred.

Asta te-a interesat pe tine mereu: "in fata baietilor si in fata oamenilor". Observam cu tristete ca doar de atat erai interesat. Imagine. Pareri. Din aceste considerente ma si pedepseai, umileai si loveai de fata cu oamenii (cand eram mic), ca sa arati ca tu esti intransigent si ca nu favorizezi pe nimeni, dand exemplu in acest sens chiar cu fiul tau. Bravo... Ai admis acest mecanism al gandirii tale, la prima discutie pe care am avut-o in Studio. In urma acestui "mecanism" s-au pus in miscare gesturi, vorbe, actiuni. Si, fireste, repercusiuni.
yo, pana in luna Mai 2015, adica acum 2 ani, am lasat lucrurile la "obrazul tau". Gresit. Nu ai. Decat cat sa salvezi aparentele in relatia cu strainii, pentru a te pozitiona social. Atat. In rest, esti INEXISTENT, Taty.

CONSUMUL TAU INTERIOR ESTE DAT TOCMAI INACTIUNEA TA.

La mine a fost si este mai mare suferinta, ca drept dovada interesul meu primordial manifestat inspre rezolvarea acestor lucruri triste (mai intai prin expunerea si constientizarea lor, apoi prin asumare si posibilitati de indreptare), spre deosebire de tine care nu iti corelezi deloc vorbele cu faptele sau cu actiunile anterioare. Joci haotic, fara istoric.

Noi nu avem o lupta "cine invinge si cine pierde". Din momentul in care ti-am acordat din nou sansa reabilitarii (odata cu venirea pe Lume a lui DaviN si aducerea voastra langa mine pentru anii batranetii) si ai actionat asa cum ai facut-o si ti-am descris pe larg, am pierdut cu totii. (!!!) Lucrurile au mai functionat dintr-o inertie generata de impulsurile actiunilor ce m-au avut numai pe mine ca si artizan. Cand aceste impulsuri le-am oprit s-a vazut adevarata stare de fapt. Am constatat cu tristete ca sunt singurul care a indraznit sa isi doreasca un ideal si sa faca si ceva in acest sens... Descumpanitor pentru mine, ca si copil, dar asta e.

Ma mir ca totusi spui ca iti doresti sa stai si cu DaviN, fiindca il cam ocolesti... Demult, nu de acum. Asa cum ti-am scris si odinioara, situatia dateaza inca din 2009, cand inca locuiam cu chirie in Otopeni si nu aveam alt sprijin decat pe mama lui Angi, iar tu nu veneai nici cu un bax de Pampers macar, cu toate ca treceai zilnic prin fata casei... Ti-am spus inca de acum 7-8 ani ca imi doresc pentru DaviN, pe langa lucrurile ce il voi invata yo, sa beneficieze de aportul tau si al Doamnei Platon. Tu m-ai dezamagit profund. Ai lipsit.

Va trebui sa iti ceri scuze si in fata lui DaviN (macar niste lamuriri logice sa ii oferi), fiindca l-ai angrenat si pe el in aceste neintelesuri, obligandu-ma pe mine sa ii explic de ce bunicul lui nu se poarta ca alti bunici care isi plimba nepotii prin parc si pe malul lacului vorbind despre...orice. O poveste stii sa spui? Timp sa petreci cu el iti faci? Sa stii ca el merge demult si la pian, la chitara, la fotbal si prin parcuri cu bicicleta, etc... Ti-ai pus problema vreo secunda ca yo asta asteptam de fapt de la tine? Rusine sa iti fie, Taty, mai ales pentru atunci cand ti-ai intarit pozitia spunand ca tu nu esti ca alti bunici, ca esti inca in plina forta si ca nu o sa te vad plimband carutul prin parc!

Asa e; nu te-am vazut... :(

yo stau cu capul in bratele baiatului meu si ma uit cu el la desene animate ore intregi, in putinele zile sau momente libere. Tu ai facut vreodata asa ceva? Aveai rabdare? Dar stai, ca tu erai in Germania, iar acolo era viata misto in perioada aia si pe mine ma cumparai relativ ieftin la intoarcere: un penar colorat, cateva masinute, tricouri, ciocolata, etc (lucruri pentru care iti multumesc si care mi-au facut copilaria mai draguta decat se putea pe atunci). Si nu mergeai in Germania fiindca mureai de foame acasa, ci fiindca...puteai. Pe nepotul tau l-ai vizitat de 2 ori cate 15 minute intr-un an si locuiesti doar la o strada distanta. Mereu cu geaca pe tine. Mereu pe fuga. Copilul incerca sa iti arate tot ce stie in alea 15 minute... O fi bine cum procedezi, dar in rest vorbesti cu talent despre familie si educatie...? Ti-am zeificat toate firmiturile pe care mi le-ai aruncat din copilarie si pana acum, facand paine din ele (...) si aproape ca ti-am iertat nedreptatile cu toate ca nu ti-ai cerut iertare si, cu ce m-am ales?!

Ma mir ca te bucuri de realizarile lui DaviN, fiindca ele sunt in legatura directa cu lucrurile pe care mi le interziceai mie, pentru care ma certai si chiar m-ai lovit o data (atunci cand am si ripostat pentru prima si singura oara). Formatia Queen. De asemenea, ma mir ca te bucuri pentru realizarile mele fiindca de la primele 4 canale audio pe care am reusit sa le suprapun intr-o noapte, in vara lui 1990, mi-ai taiat elanul cu propozitia: "da, acum te crezi mare regizor muzical"... Ti-ai mai revizuit atitudinea privind acest aspect atunci cand ai vazut ca iti pot fi de folos, punandu-ma in slujba ta si a formatiei tale, stirbita numeric de conditiile de lucru tot mai restrictive din Occident, atunci cand ai inceput sa canti pe negative si sa folosesti (normla ca gratis) munca mea de aproape 2.000 de ore. Deci, nu mai te preface ca te bucuri, fiindca inca nu ai sters acele fapte cu scuze sau alte gesturi similare. Ti-ai cerut tu scuze iar yo te-am respins? Nu imi amintesc...
Daca ti-ai fi dorit cu adevarat indreptarea lucrurilor, ai fi actionat cumva conciliant in urma mesajului pe care mi l-ai trimis in Noiembrie 2013 cand m-ai facut pe deplin sa te cred, dandu-mi un elan deosebit...dar, ai lasat totul in aer.

Ce stiu cu adevarat de la tine este PREVENTIA, insa cu stupoare am constatat de-a lungul anilor ca ceea ce foarte bine spuneai puneai in practica in mod deficitar. Nu e problema, yo am inteles ce era de inteles si asa cum este si normal pe scara evolutiei, voi aplica mai bine si voi oferi un exemplu si mai bun copilului meu, ajutandu-ma si de progresul tehnologic, dar si de viziunile mult mai largi si tolerante ce astazi se abordeaza. De la generatie la generatie e normal sa imbunatatim lucruri, nu sa ne cramponam de ceea ce stim noi si sa punem piedici...
Desigur, am invatat de la tine ce inseamna sa canti, sa ai o trupa, dar ce nu am preluat de la tine au fost manifestarile colerice care te-au adus in conflict (aproape fizic) cu unii colaboratori si totodata nu am preluat maniera autoritara in care gestionezi lucrurile si in care ai oprit multe evenimente dorind astfel sa iti demonstrezi pozitia. Ma rog... In general, ITI MULTUMESC!

DACA totusi exista macar 5 situatii conflictuale in falimile care sa ma fi avut pe mine ca si initiator te rog sa mi le identifici. ASTEPT!

DACA ti-am spus lucruri in afara ADEVARULUI te rog frumos sa nu te sfiesti si sa mi le identifici. ASTEPT! Iti reamintesc ca ai recunoscut tot ce am vorbit. Si mai mult, in ceea ce ti-am scris in 2009 legat de CO2 ai consimtit in proportie de 90%. Angi era de fata, in Lacul Tei, si nici pana astazi nu mi-ai spus in ce constau cele 10 procente de presupus neadevar... In continuare astept sa imi zici. Sunt curios.

DACA exista lucruri pentru care consideri ca trebuie sa imi cer scuze fata de tine, te rog sa imi spui. Macar 5. ASTEPT!

DACA ti se pare jignitor faptul ca iti relatez lucruri pe care le-ai comis tu si nu altcineva inseamna ca doare tare "oglinda"... As vrea ca acele lucruri sa nu trebuiasca sa le povestesc niciodata in detaliu... Daca printre cele pe care ti le-am enumerat s-au strecurat neadevaruri te-am rugat sa mi le identifici, insa nu a fost cazul, intrucat ai recunoscut cele intamplate si atat tu cat si yo nu ne putem minti in fata unul pe altul fiindca asta nu ar aduce vreun beneficiu niciunuia dintre noi si nici situatiei existente.

Dragostea mea imensa pentru tine ti-am aratat-o in mod concret prin actiuni cap-coada intinse pe perioade lungi si foarte lungi (fara intreruperi), asa ca nu e nevoie sa termin siropos acest text fiindca acum, din pacate, suntem la "Ora Adevarului"...

Sub 1 minut iti ia sa indrepti totul. Desigur, poate vrei sa dezvolti...”, a scris Călin Geambașu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Calin Geambasu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close