Antena 3 CNN Sport Alte sporturi A murit Iolanda Balaş. Dumitru Spîrlea: Linişte! Doamna Ioli se înalţă la cer printre celelalte stele

A murit Iolanda Balaş. Dumitru Spîrlea: Linişte! Doamna Ioli se înalţă la cer printre celelalte stele

A murit Iolanda Balaş. Dumitru Spîrlea: Linişte! Doamna Ioli se înalţă la cer printre celelalte stele
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mar 2016   •   16:22

Iolanada Balaș-Soter a murit. Una dintre cele mai cunoscute atlete din România s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp, anunţă Federaţia Română de Atletism.

Dubla campioană olimpică la atletism a murit, vineri, la vârsta de 79 de ani după ce ani întregi s-a luptat cu problemele de sănătate. Iolanda Balaş (n. 12 decembrie 1936, Timişoara) era o campioană olimpică română de etnie româno-maghiară (tatăl român şi mama maghiară), care a dominat proba de săritura în înălţime timp de un deceniu. Din 1988 până în 2005 a fost preşedinta Federaţiei Române de Atletism.

Contactat de ProSport, Maestrul Emerit al Sportului Dumitru Spîrlea, cel mai de succes pentatlonist al ţării, a declarat: "Fiul ei este vecin cu mine, azi-dimineaţă m-am văzut cu el. Am dat ochii cu domna Ioli când era în activitate. Crainicul striga: Linişte! Sare Iolanda Balaş!". Acum ţin un moment de reculegere şi aş spune: "Linişte! Doamna Ioli se înalţă la cer printre celelalte stele. Valoarea şi demnitatea sunt două trăsături cu care a impresionat mereu".

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close