Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Canotaj: Trei echipaje româneşti s-au calificat la Jocurile Olimpice

Canotaj: Trei echipaje româneşti s-au calificat la Jocurile Olimpice

Canotaj: Trei echipaje româneşti s-au calificat la Jocurile Olimpice
05 Sep 2015   •   15:40

Trei echipaje românești s-au calificat la Jocurile Olimpice 2016, după ce au concurat sâmbătă în finalele B ale Campionatelor Mondiale de canotaj academic, rezervate seniorilor, ce se desfășoară la Aiguebelette (Franța), anunţă Agerpres.

Echipajul de dublu rame fără cârmaci feminin, alcătuit din Cristina Grigoraș și Laura Oprea, a câștigat finala B, cu timpul de 7:10.36, asigurându-și prezența la Jocurile de anul viitor de la Rio.

În metropola braziliană va fi prezent și echipajul de patru rame fără cârmaci masculin (Dragoș Aicoboae, Adrian Dămii, Marius Cozmiuc și Andrei Gontaru), care a încheiat finala B pe locul 5, fiind cronometrat în 5:55.290.

La Rio va merge și echipajul masculin de două rame fără cârmaci (Cristi Pîrghie și George Palamariu), clasat tot pe locul 5 în finala B, cu timpul de 6:38.450.

La aceste Campionate Mondiale, primele 11 clasate au obținut calificarea direct la JO 2016.

Alte echipaje române au șansa să se califice la regate importante de anul viitor. Printre ele, ultimul echipa românesc care va concura la această competiție, cel feminin la opt rame cu cârmaci (Roxana Cogianu, Iuliana Popa, Mihaela Petrila, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Mădălina Bereș, Andreea Boghian, Daniela Druncea), ce va lua startul duminică în finala B.

Țara noastră nu a avut reprezentanți în finalele A ale Mondialelor de la Aiguebelette.

Obiectivul delegației României pentru această competiție a fost calificarea a trei ambarcațiuni la Jocurile Olimpice din 2016.

×
Subiecte în articol: jocurile Olimpice de la Rio canotaj
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close