Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ea este sportiva în vârstă de 53 de ani, preselecţionată pentru Jocurile Olimpice

Ea este sportiva în vârstă de 53 de ani, preselecţionată pentru Jocurile Olimpice

Ea este sportiva în vârstă de 53 de ani, preselecţionată pentru Jocurile Olimpice
Sursa foto: Foto: blogs.bettor.com
23 Mar 2012   •   21:49

Sportiva franceză Jeannie Longo, în vârstă de 53 de ani, campioană olimpică la ciclism în 1996, face parte din lotul preselecţionat de Federaţia Franceză de Ciclism pentru Jocurile Olimpice de la Londra, informează AFP.
   
Legendara campioană franceză este una dintre cele opt candidate din Franţa pentru a participa la competiţia din această vară.
   
Numărul de locuri pentru Franţa, probabil trei pentru proba de ciclism pe şosea, va fi cunoscut la sfârşitul lunii mai, iar lotul definitiv va fi anunţat de federaţia franceză la 5 iulie.
   
Alegerea spotivelor se va face în funcţie de mai multe criterii, cum ar fi rezultatele, experienţa internaţională, participarea la programe de pregătire, forma de moment şi capacitatea de a obţine o medalie. Un alt criteriu va fi capacitatea de integrare în colectivul Franţei, contestat în trecut de Jeannie Longo.
   
Medaliată cu aur în 1996, la Atlanta, Jeannie Longo a participat la toate ediţiile JO de când ciclismul a fost declarat sport olimpic (în 1984). În 2008, ea a ratat la mai puţin de două secunde medalia de bronz la contratimp, la JO de la Beijing, când avea aproape 50 de ani.


×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice Londra Franta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close