Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Germania a câștigat prima ediție a Cupei europene pentru juniori Delta Rowmania Triathlon

Germania a câștigat prima ediție a Cupei europene pentru juniori Delta Rowmania Triathlon

Germania a câștigat prima ediție a Cupei europene pentru juniori Delta Rowmania Triathlon
30 Aug 2015   •   20:36

Reprezentanții Germaniei au câștigat, duminică, prima ediție a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori organizată în cadrul Rowmania Fest.

'Dealurile Tulcei pe bicicletă au fost cea mai dificilă parte a competiției de aici și faptul că a fost foarte cald. Înotatul în schimb a fost o probă în regulă', a declarat pentru Agerpres după festivitatea de premiere Nina Eim.

Și pentru câștigătorul competiției juniorilor, Tim Siemann, Germania, dealurile Tulcei au fost o probă dificilă: ''A fost dificilă cursa pentru biciclete, dar mi-a plăcut și îmi doresc ca anul viitor să particip din nou la acest concurs'.

La finele festivității de premiere, reprezentanții Uniunii Europene de Triatlon (ETU) i-au oferit o diplomă organizatorului Rowmania Fest, Ivan Patzaichin, în semn de apreciere. ''Împreună am demonstrat că putem organiza competiții de acest nivel și sunt convins că vom repeta evenimentul acesta', a declarat Ivan Patzaichin.

Festivitatea a continuat cu premierea câștigătorilor concursurilor Delta Rowmania Triathlon, categoriile amatori și profesioniști, printre aceștia aflându-se și primul înotător român medaliat la Jocurile Olimpice (Atena, 2004), Răzvan Florea.

'Pentru federația noastră este o onoare să avem încă o dată o Cupă europeană în România. Este o dovadă a dezvoltării triatlonului, ne arată o clasare mai bună în punctajele neformale ale federației europene și integrarea noastră în planurile de dezvoltare. A fost prima Cupă europeană pentru juniori organizată în România și a treia organizată în ultimii ani. Încercăm să ținem pasul cu sportivii, să ținem ușile deschise copiilor, astfel încât în 2024 să avem sportivi calificați la Olimpiadă', a declarat pentru AGERPRES președintele Federației Române de Triatlon, Adrian Nanulescu.

Aceasta a fost cea de-a doua festivitate de premiere a concursurilor de triatlon organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Rowmania Fest, după cea de sâmbătă, când au fost premiați copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani din Ucraina, Polonia, Croația, Germania, Italia, Spania și România, participanți la MiniTRI.

Cea de-a V-a ediție a Rowmania Fest se va încheia cu concertele susținute pe faleză de Niște Băieți, Stela Enache și Silvia Dumitrescu. La ora 21,00, în Piața Civică va avea loc proiecția filmului ''Aferim'', regizat de Radu Jude.

Rowmania Fest este o inițiativă a multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, care promovează turismul responsabil față de natură și mișcarea în aer liber. Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei municipiului Tulcea, sub patronajul Reprezentanței CE în România, precum și cu susținerea financiară a mai multor societăți private.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close