Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Federația Română de handbal, anunț surprinzător după eliminarea de la Jocurile Olimpice

Federația Română de handbal, anunț surprinzător după eliminarea de la Jocurile Olimpice

Federația Română de handbal, anunț surprinzător după eliminarea de la Jocurile Olimpice
16 Aug 2016   •   22:04

Tomas Ryde va rămâne selecţionerul naţionalei feminine a României şi la Campionatul european din luna decembrie, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, într-un comunicat remis AGERPRES după ce "tricolorele" au ratat calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpic 2016. 

"Tomas Ryde va rămâne, cu siguranţă, antrenorul Naţionalei feminine şi la Campionatul European din decembrie. Contractul său expiră pe 31 decembrie 2016. Am deplină încredere nu doar în Tomas, ci în toţi cei 9 membri ai staff-ului tehnic. În ceea ce priveşte procesul de selecţie în echipa naţională, acesta este unul natural, iar elementul cel mai important este selecţia făcută pe criteriul valorii. Trebuie să avem un nucleu de echipă solid, cu experienţă, dar, în acelaşi timp, există şi jucătoare tinere care pot aspira la echipa naţională şi depinde doar de ele să ajungă acolo şi să se integreze în acest nucleu", a declarat Alexandru Dedu. 

Ciclul olimpic 2012-2016 se apropie de final şi de bilanţ. Olimpiada este momentul culminant al acestei perioade de patru ani, iar FRH considera că abordarea situaţiei în ansamblu este cea mai corectă şi constructivă atitudine, se subliniază în comunicat. 

Din punct de vedere tehnic, Olimpiada înseamnă pentru handbalul românesc următoarele: atingerea obiectivului de calificare după câştigarea turneului preolimpic în martie 2016 şi victoria contra unei echipe puternice precum Danemarca; victorii la Rio în faţa naţionalei Spaniei şi a celei din Muntenegru; înfrângeri în faţa Angolei, a Norvegiei şi a Braziliei; locul 9 în clasamentul final, mai puţin decât se spera, dar o poziţie pe care FRH o va gestiona în aşa fel încât să-i înveţe lecţia şi experienţa să fie de folos în următorul ciclu olimpic. 

Performanţa sportivă se obţine din trei ingrediente: muncă, talent şi onestitate. Sistemul de handbal românesc este, cu siguranţă, în măsură să le furnizeze pe toate trei, estimează FRH. 

Argumentele federaţiei sunt chiar rezultatele din ultima perioadă. La feminin, medalie de bronz la Campionatul Mondial 2015, medalie de aur la Campionatul Mondial Junioare 2014, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Tineret 2016, medalie de argint la Campionatul Mondial Universitar 2016, calificare după opt ani la Jocurile Olimpice 2016. La masculin, medalie de aur la Campionatul Mondial Universitar 2016 şi calificare după 10 ani la Campionatul Mondial tineret în 2015. 

Handbalul este un sport de echipă, iar Federaţia Română de Handbal crede că în momentele de triumf, dar şi în cele mai dificile, trebuie gândit ca o echipă. FRH are încredere în jucătoarele din lotul naţional şi în staff-ul condus de antrenorul Tomas Ryde şi le mulţumeşte pentru dedicaţie şi efort. 

FRH le mulţumeşte suporterilor care au susţinut echipa şi estimează că handbalul românesc are un drum deschis în faţă, iar, în privinţa traseului olimpic, următoarea destinaţie este Tokyo 2020, atât pentru echipa feminină, cât şi pentru cea masculină. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: selectioner
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close