Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a debutat cu stângul la Cupa Mondială de handbal feminin, 25-30 cu Franţa

România a debutat cu stângul la Cupa Mondială de handbal feminin, 25-30 cu Franţa

România a debutat cu stângul la Cupa Mondială de handbal feminin, 25-30 cu Franţa
de M.T.    |    20 Sep 2011   •   20:50

Echipa naţională de handbal feminin a României a debutat cu o înfrângere la Cupa Mondială din Danemarca, fiind învinsă de Franţa, scor 25-30.

 
Echipa antrenată de Radu Voina este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în 2010 pentru a doua oară la rând.
 
Fără câteva piese importante în lot, precum Cristina Neagu, Cristina Vărzaru sau Paula Ungureanu, tricolorele au început mai bine meciul de la Aarhus şi conduceau în minutul 7 cu 4-2. Greşelile din apărare au permis Franţei să preia conducerea la mijlocul primei reprize şi să-şi mărească avansul până la 12-9 înainte de pauză.
 
În partea a doua, jocul elevelor lui Radu Voina a fost şi mai slab, lucru care a permis franţuzoaicelor să se despindă chiar şi la şase goluri, 15-21 în minutul 43. În ciuda eforturilor din final, România nu a mai putut să limiteze proporţiile scorului.
 
Cele mai bune marcatoare din echipei României au fost Curea, cu 6 goluri, şi Elisei, cu 4 goluri, în timp ce la franţuzoaice s-a remarcat Lacrabere, care a înscris de şase ori.
 
Următoarele meciuri ale tricolorelor sunt programate miercuri, cu Germania, şi joi, cu Norvegia. Sâmbătă se vor juca semifinalele, în timp ce duminică va avea loc finala.

 

×
Subiecte în articol: România Franta Radu Voina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close