Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Tomas Ryde, elogii pentru România după bronzul de la Mondiale

Tomas Ryde, elogii pentru România după bronzul de la Mondiale

Tomas Ryde, elogii pentru România după bronzul de la Mondiale
Sursa foto: Foto: Serica.se
20 Dec 2015   •   19:32

Selecționerul echipei feminine de handbal a României, suedezul Tomas Ryde, a declarat, duminică, la conferința de presă de după finala mică a Campionatului Mondial, că tricolorele au fost foarte bine pregătite pentru partida cu Polonia, câștigată cu 31-22, scrie Agerpres.

''A fost un meci fantastic împotriva numărului patru în lume. Am făcut un meci mare. Am fost foarte bine pregătiți. Sunt foarte fericit pentru că fetele au pus în practică toate planurile noastre. Sunt foarte fericit să lucrez cu aceste fete'', a declarat Ryde la conferința de presă.

Ryde a mărturisit că le-a sfătuit pe fete să uite meciul cu Norvegia, din semifinale, și să fie relaxate în finala mică.

Când soarta meciului era decisă, Ryde a vrut să le mulțumesc tuturor jucătoarelor pentru felul în care au muncit în ultimele patru săptămâni și le-a oferit șansa de a juca în finala mică, a mai spus suedezul, citat de site-ul Federației Internaționale de Handbal.

Danezul Kim Rasmussen, antrenorul echipei Poloniei, dar și al campioanei României, CSM București, a pierdut a doua finală mică de Campionat Mondial cu Polonia, după ce în 2013 a cedat în fața Danemarcei.

''Azi am jucat împotriva unei echipe mai bune. Tomas (Ryde, n. red.) a construit echipa foarte repede — e impresionant. Ne-au întrecut de multe ori în duelurile unu la unu'', a afirmat tehnicianul danez.

Extrema stânga Valentina Ardean-Elisei, capitanul echipei României, a declarat: ''Suntem fericite pentru că am câștigat azi. Felicit echipa Poloniei. Suntem bucuroase pentru medalii, ce pot spune mai mult?!''.

''Ne pare foarte rău, pentru că este a doua oară când ratăm medalia de bronz. Ne pare rău și pentru antrenorul nostru, deoarece era singurul danez din finale și nu am putut câștiga o medalie pentru noi și pentru el, acasă la el'', a declarat, la rândul său, jucătoarea poloneză Monika Stachowska.

Naționala feminină de handbal a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică, la Herning, după ce a învins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), în finala mică a competiției.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close