Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Hochei: Chicago Blackhawks a câștigat Cupa Stanley

Hochei: Chicago Blackhawks a câștigat Cupa Stanley

Hochei: Chicago Blackhawks a câștigat Cupa Stanley
16 Iun 2015   •   09:10

Chicago Blackhawks a cucerit Cupa Stanley, luni, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației Tampa Bay Lightning în meciul al șaselea și a câștigat cu 4-2 la general finala ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL), scrie Agerpres.
 
Blackhawks este cea mai bună echipa a deceniului în NHL, acesta fiind a a treia Cupă Stanley cucerită din 2010 încoace.

Echipa din Chicago, care îi succede în palmaresul trofeului formației Los Angeles Kings, a ajuns la șase titluri în NHL, dintre care trei în ultimii șase ani (2010, 2013, 2015). Blackhawks a devenit a patra franciză ca număr titluri din istoria NHL, la egalitate cu Boston, dar departe de recordul deținut de Montreal Canadiens (24 trofee), care l-a luat însă pe ultimul tocmai în 1993.

Duncan Keith, în al treilea minut din repriza a doua, și Patrick Kane, cu cinci minute înainte de final, au marcat cele două goluri ale echipei din Chicago.

Fundașul Duncan Keith a fost declarat, în unanimitate, câștigător al Trofeului Conn Smythe, pentru cel mai bun jucător al fazei play-off din NHL. Keith este primul apărător care câștigă acest trofeu din 2007 încoace. Palmaresul său mai cuprinde trei Cupe Stanley cu Chicago, două medalii olimpice de aur cu echipa Canadei și două trofee Norris, pentru cel mai bun fundaș din NHL.

Blackhawks terminase Conferința de Vest pe locul al patrulea, având 48 de victorii și 34 de înfrângeri (6 în prelungiri) la finalul sezonului regulat.

Echipa antrenată de Joel Quenneville le-a eliminat pe rând pe Nashville Predators (4-2 la general) și pe Minnesota Wild (4-0), înainte de a jucat finala conferinței cu Anaheim Ducks, de care a trecut cu 4-3, după un ultim meci jucat în deplasare.

Căpitanul echipei, Patrick Kane, se află la al treilea trofeu din cariera sa, la doar 26 de ani, fiind marele artizan al succesului de anul acesta, cu 11 goluri în faza play-off și un total de 21 de puncte. Component al naționalei SUA, vicecampioană olimpică în 2010, Kane s-a accidentat grav în februarie la un umăr și a fost operat, însă a revenit la timp pentru a juca în play-off.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close