Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ionuţ Iftimoaie se retrage din activitate. ”Voi risca totul, întreaga mea carieră”

Ionuţ Iftimoaie se retrage din activitate. ”Voi risca totul, întreaga mea carieră”

Ionuţ Iftimoaie se retrage din activitate. ”Voi risca totul, întreaga mea carieră”
Sursa foto: Foto: Ionuţ Iftimoaie/facebook
04 Aug 2016   •   12:58

Luptătorul Ionuţ Iftimoaie se va retrage oficial din carieră în această sâmbătă, cu un meci împotriva campionului mondial Jorge Loren, în gala Superkombat care va avea loc sâmbătă, pe Galionul din Comăneşti (judeţul Bacău), acolo unde sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de spectatori, scrie Agerpres.

În vârstă de 37 de ani, Iftimoaie, care de-a lungul carierei a luptat cu Aleksandr Ustinov, Ray Sefo şi Freddy Kemayo, revine în ring pentru un meci special, cel pentru titlul mondial şi totodată ultimul. "M-am pregătit ca niciodată. Dacă în trecut, compensam prin tinereţe, acum m-am antrenat fără greşeală. Sunt conştient că voi risca totul în acest meci, întreaga mea carieră", a spus sportivul născut în Comăneşti.

"Avantajul meu este faptul că sunt conştient de faptul că mă retrag şi trebuie să dau totul în această confruntare, pe când alţi sportivi se retrag fără să îşi dea seama. Am în faţă un luptător de top. Loren i-a învins pe fraţii Stoica, iar asta spune multe. Pe 6 august este şi Schimbarea la Faţă, sper să fie schimbarea la faţă a spaniolului", a mai afirmat unul dintre veteranii Local Kombat.

În vârstă de 32 de ani, Jorge Loren este campionul turneului piramidal Superkombat din 2014, iar de anul trecut a devenit şi campion mondial la categoria super cruiser după ce l-a făcut KO în prima repriză pe Andrei Stoica. în carieră, spaniolul a adunat 80 de victorii şi doar 17 înfrângeri.

Evenimentul care va consemna nu mai puţin de 13 meciuri pe reguli Superkombat şi un meci demonstrativ full contact va avea loc pe dealul Galionului, acolo unde sunt aşteptaţi 30.000 de oameni. Accesul va fi gratuit, cu excepţia zonei din jurul ringului. "A fost dorinţa mea de a le oferi tuturor şansa să mă urmărească în acest ultim meci. Emoţiile sunt pe măsură", a explicat sportivul, care poate deveni în premieră campion mondial dacă îl învinge pe Loren.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close