Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O sportivă americană a intrat în istorie. Va fi prima atletă cu hijab care va reprezenta SUA la Jocurile Olimpice

O sportivă americană a intrat în istorie. Va fi prima atletă cu hijab care va reprezenta SUA la Jocurile Olimpice

O sportivă americană a intrat în istorie. Va fi prima atletă cu hijab care va reprezenta SUA la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Foto: Instagram / Muhammad
03 Feb 2016   •   17:15
RIO 2016. Jocurile Olimpice din 2016 încă nu au început, dar Ibtihaj Muhammad deja a scris o pagină de istorie.

RIO 2016.  În weekendul ce a trecut, Muhammad a luat medalia de bronz la Cupa Mondial[ de Sabie și a obținut astfel suficiente puncte de calificare la Olimpiadă, pentru a reprezenta echipa de scrimă a Statelor Unite ale Americii la Rio. Ea va deveni prima femeie musulmană din SUA care va concura la Olimpiadă cu vălul islamic (hijab).

”Când oamenii se gândesc la un scrimer olimpic, probabil nu își închipuie că arată ca mine. Din fericire, eu nu fac parte din majoritatea. Mereu am crezut că munca și perseverența mă vor duce alături de echipa SUA în istoria Jocurilor Olimpice”, a spus sportiva în vârstă de 30 de ani. 

”Vreau să concurez la Jocurile Olimpice pentru Statele Unite pentru a dovedi că nimic nu trebuie să împiedice pe cineva să își atingă scopul: nici rasa, nici religia și nici sexul. Vreau să devin un exemplu că orice este posibil cu determinare”.

Muhammad s-a născut la New Jersey și practică scrima de la 13 ani.

×
Subiecte în articol: scrima Jocurile Olimpice SUA Rio 2016
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close