Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Performanță uriașă pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Raluca Strămăturaru, evoluție de excepție la sanie

Performanță uriașă pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Raluca Strămăturaru, evoluție de excepție la sanie

Performanță uriașă pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Raluca Strămăturaru, evoluție de excepție la sanie
Sursa foto: Foto: Capturi video
13 Feb 2018   •   15:01

JO2018 PyeongChang - Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Raluca Strămăturaru s-a clasat pe locul 7 la finalul probei de sanie de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang.

Sportiva din România a încheiat proba într-un timp final de 3 minute și 6,288 secunde, la o secundă și 56 de miimi în urma campioanei olimpice Natalie Geisenberger din Germania.

Podiumul a fost completat de Dajana Eitberger din Germania și Alex Gough din Canada.

Cea mai bună performanță din 1994
Săniera din România a bifat cea mai bună performană a României din 1994, de la JO de la Lillehammer. Atunci, tot la sanie, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au încheiat finala în proba de dublu pe locul 6.

Tot în 1994, Mihaela Dascălu a terminat pe locul 8 în două probe la patinaj viteză, la 1.500 m și 3.000 m.

De atunci, cea mai bună clasare a României a fost la Vancouver. În 2010: un loc 11 la biatlon obținut de Eva Tofalvi, dar și un loc 11 la bob, reușit de Nicolae Istrate și Florin Cezar Crăciun. 

Locul 10 după primele două serii
După primele două serii, disputate ieri, Raluca ocupa locul 10. În seria a treia, Raluca a profitat de greșeala adversarei de pe locul 9 și a urcat o poziție în clasament, intrând alături de primele 20 de sportive în runda finală. 

Săniera Raluca Strămăturaru a evoluat entuziasmant în runda finală și a reușit chiar să surclaseze alte două concurente, Aileen Frisch din Coreea de Sud și Summer Britcher din Statele Unite ale Americii.

Clasament final

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice de iarna
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close