Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Petiţie pentru gimnastele din România. Fanii din întreaga lume cer să fie lăsate să participe la Jocurile Olimpice

Petiţie pentru gimnastele din România. Fanii din întreaga lume cer să fie lăsate să participe la Jocurile Olimpice

Petiţie pentru gimnastele din România. Fanii din întreaga lume cer să fie lăsate să participe la Jocurile Olimpice
20 Apr 2016   •   11:52

Dupa esecul calificarii cu echipa nationala feminina, Federatia Romana de Gimnastica poate sa trimita la Olimpiada o singura fata, cel mai probabil Larisa Iordache. Ca un ghinion maxim pentru noi, Larisa nu s-a calificat la Rio desi la campionatul Mondial de la Glasgow a luat bronzul la individual compus. La olimpiada s-au calificat doar gimnastele medaliate in finalele pe aparate, in aceasta situatie neaflandu-se nicio gimnasta din Romania. In aceste conditii, fanii gimnasticii mondiale au lansat doua petitii online pentru ca sa le vada totusi la Rio si pe Larisa, si pe Catalina, doua gimnaste extrem de iubite si apreciate pentru eleganta lor.

Una dintre petitiile online adresate Federatiei Internationale de Gimnastica cere ca medalia de bronz obtinuta de Larisa la CM de la Glasgow sa fie recunoscuta ca o calificare automata la Rio. In aceasta situatie, Federatia Romana de Gimnastica poate trimite o a doua atleta la Olimpiada, in afara de Larisa.Aceasta petitie a strans aproape 2000 de semnaturi. O a doua petitie adresata Comisiei Tripartite a Jocurilor Olimpice cere organizatorilor un wild card pentru Catalina Ponor. "O gimnasta cu o asemenea dedicare merita sa-si urmeze visul" noteaza initiatorii petitiei care a strans pana acum 1000 de semnaturide la pasionatii de gimnastica din toata lumea.

Un lucru e cert - iubitorii de gimnastica nu concep o olimpiada fara romance.

Sursa: stirileprotv.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close