Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Stuart Bingham, în primul meci demonstrativ de la București

Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Stuart Bingham, în primul meci demonstrativ de la București

Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Stuart Bingham, în primul meci demonstrativ de la București
21 Noi 2015   •   23:01

Cvintuplul campion mondial Ronnie O'Sullivan l-a învins, sâmbătă seara, cu scorul de 5-4, pe actualul deținător al titlului suprem, Stuart Bingham, în primul meci demonstrativ de snooker de la București, anunță Agerpres.

Cei doi campioni au făcut spectacol în sala Circului Globus în fața a peste 2.000 de spectatori, care la sfârșit i-au aplaudat în picioare minute în șir.
Bingham a început mai bine meciul, conducând după aproximativ 30 de minute cu scorul de 2-0, dar compatriotul său a reușit să revină și să egaleze spre entuziasmul spectatorilor, în majoritate fani declarați ai lui Ronnie O'Sullivan.

Meciul s-a reluat după o pauză de 15 minute, iar campionul en titre s-a distanțat din nou la două frame-uri de O'Sullivan. În al șaptelea frame al meciului, Ronnie O'Sullivan a reușit cel mai mare break al serii, 111 puncte, iar din acel moment nu a mai scăpat jocul din mână. El și-a adjudecat și ultimele două frame-uri și s-a impus în final cu scorul de 5-4.

Partida a fost condusă de Michaela McInnes (Tabb), prima femeie care a arbitrat o finală de Campionat Mondial de snooker, în 2007.

La meci au asistat jucătoarele de tenis Irina Begu și Sorana Cîrstea, precum și fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Născut la 5 decembrie 1975, Ronnie O'Sullivan este considerat cel mai talentat jucător de snooker din toate timpurile. La 15 ani el realiza primul său break maxim (n.r. — 147 de puncte), iar la 17 ani devenea cel mai tânăr campion al Marii Britanii. În cariera sa de până acum a câștigat de cinci ori Campionatul Mondial (2001, 2004, 2008, 2012 și 2013), de cinci ori Mastersul de la Londra și de cinci ori Campionatul Marii Britanii. Ronnie O'Sullivan a câștigat din snooker peste 8 milioane de lire sterline.

Stuart Bingham a devenit campion mondial în luna mai a acestui an după succesul obținut în fața lui Shaun Murphy în finala competiției. De altfel, Bingham l-a învins în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe Ronnie O'Sullivan, adversarul său din meciurile demonstrative de la București. În vârstă de 39 de ani, Bingham este, după Ken Doherty, al doilea jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori, cât și la profesioniști.

Evenimentul intitulat "Snooker Titans" continuă duminică, de la ora 20,00, tot la Circul Globus din Capitală, cu al doilea meci demonstrativ dintre Ronnie O'Sullivan și Stuart Bingham.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close