Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Senatorul Manny Pacquiao vrea să revină în ringul de box

Senatorul Manny Pacquiao vrea să revină în ringul de box

Senatorul Manny Pacquiao vrea să revină în ringul de box
13 Iul 2016   •   09:22

Filipinezul Manny Pacquiao, singurul boxer din istorie care a deţinut titlul de campion mondial la opt categorii diferite, intenţionează să revină din nou în ring, după ce în urmă cu trei luni îşi anunţase retragerea din activitate. 

Anunţul a fost făcut de cunoscutul promotor Bob Arum, care îl reprezintă pe pugilistul asiatic, în vârstă de 37 ani, devenit între timp senator în Filipine. 

"Manny vrea să revină. Problema este că va putea reveni doar dacă acest lucru nu interferează cu îndatoririle sale de senator", a declarat Bob Arum pentru postul american de televiziune ESPN. 

Promotorul lui Pacquiao ar fi dorit ca filipinezul să urce din nou în ring pe 15 octombrie, rezervând pentru aceasta centrul de evenimente Mandalay Bay din Las Vegas, însă responsabilităţile senatoriale ale pugilistului l-au făcut să-şi schimbe planurile. 

"Acum ne-am orientat către 29 octombrie sau 5 noiembrie. Problema este să construim disponibilităţi, deoarece dorim ca lupta să se desfăşoare la Las Vegas", a precizat Arum. 

Manny Pacquiao a disputat ultima sa luptă pe 9 aprilie 2016, când l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, la aproape un an după înfrângerea suferită în faţa americanului Floyd Mayweather, în aşa-numitul "meci al secolului", care nu s-a ridicat însă la nivelul aşteptărilor, decât din punct de vedere financiar, fiecare dintre cei doi boxeri încasând peste 200 milioane dolari. 

Consilierul lui Pacquiao, Michael Koncz, a subliniat la rândul său că "principala preocupare şi obligaţie a lui Manny o reprezintă îndeplinirea îndatoririlor sale senatoriale". "Însă îi lipseşte boxul, îi lipsesc antrenamentele. Îi este dor să fie din nou în sală. Se poate vedea atunci când se antrenează că este ca o eliberare de stres pentru el. Starea sa se schimbă. Este ca şi cum s-ar afla pe un tărâm al fericirii. Aşa că lucrez strâns cu Bob, iar Manny lucrează îndeaproape cu preşedintele Senatului, pentru a ne asigura că datele sunt OK. Vom face totul aşa cum trebuie", a precizat Koncz. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: box ring senator
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close