Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Serghei Tvetcov, românul din elita mondială a ciclismului

Serghei Tvetcov, românul din elita mondială a ciclismului

Serghei Tvetcov, românul din elita mondială a ciclismului
26 Aug 2014   •   19:16

Serghei Tvetcov a ocupat locul 3 in clasamentul general in Turul Colorado – USA Pro Challenge, fiind depasit doar de americanii Tejay van Garderen, campionul din ultimii doi ani, si Tom Danielson.

Romanul l-a devansat inextremis cu 4 secunde in lupta pentru ultimul loc pe podium chiar pe polonezul Rafal Majka, cel mai bun catarator in Turul Frantei 2014. Aceasta este cel mai bun rezultat al ciclismului romanesc din ultimele decenii.

Component al formatiei americane continentale Jelly Belly p/b Maxxis, moldoveanul naturalizat in 2013 a reusit o evolutie constanta pe parcursul celor 7 etape ale competitiei.

Tvetcov s-a clasat de trei ori pe podium in ierarhia de etapa si nu a coborat mai jos de pozitia a 13-a. El a terminat concursul dupa 20 ore, 7 minute si 27 secunde, la 1 minut si 45 secunde dupa americanul Tejay van Garderen (BMC Racing Team) – ocupantul locului 14 in clasamentul mondial.



Tvetcov s-a clasat totodata pe locul 4 in ierarhia sprinterilor, fiind primul non-american din clasament. Pentru rezultatul sau, romanul va primi 40 de puncte UCI.

„Sunt incantat de aceasta performanta. Ma simt minunat ca mi-am dovedit in primul rand mie ca pot tine ritmul cu numele mari din circuitul mondial”, a declarat la final romanul.

Va avea galerie la Mondiale

Ajuns pentru prima oara in Romania in 2008 la echipa Team Olimpic Autoconstruct, Tvetcov a concurat apoi doi ani pentru Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din tara noastra.

In 2013, federatia autohtona de specialitate l-a naturalizat, iar peste doar o luna el va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de la Ponferrada (Spania).

„Tinand cont de numarul mare de romani din regiunea Castilia and León, sper ca Serghei sa fie sustinut de pe margine la Mondiale de un numar mare de fani. El are sansa unui rezultat istoric acolo pentru ca este in mare forma. Isi doreste totodata mult sa faca performanta pentru Romania, acesta fiind si motivul pentru care a acceptat anul trecut sa ne reprezinte in competiile internationale”, a precizat Eduard Novak, presedintele FR Ciclism.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close