Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Tragedie înainte de JO2018. Doliu în delegația americană

Tragedie înainte de JO2018. Doliu în delegația americană

Tragedie înainte de JO2018. Doliu în delegația americană
Sursa foto: Pixabay
22 Ian 2018   •   10:22

Directorul sportiv al echipei de hochei pe gheaţă a Statelor Unite, Jim Johannson, a încetat din viaţă duminică, în somn, la vârsta de 53 de ani, cu trei săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang, informează AFP. 

"Suntem şocaţi şi profund întristraţi", a declarat Pat Kelleher, directorul general al Federaţiei americane de hochei pe gheaţă. 

"Impactul său asupra sportului nostru şi, chiar mai important, asupra oamenilor şi jucătorilor, este imposibil de măsurat", a adăugat acesta. 

Johannson, fost internaţional american, a participat la Jocurile Olimpice din 1988 şi 1992. El era responsabilul tuturor echipelor naţionale americane începând din 1997. Sub conducerea sa, acestea au obţinut 64 de medalii, între care 34 de aur. 

Ultima misiune a lui Jim Johannson a reprezentat-o formarea unei echipei cu care SUA să participe la turneul olimpic masculin al JO 2018 (9-25 februarie), în condiţiile în care Liga profesionistă nord-americane (NHL) a anunţat că nu va pune la dispoziţie vedetele sale, din motive financiare. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice hochei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close