Antena 3 CNN Sport Campioană mondială ucisă de o avalanşă

Campioană mondială ucisă de o avalanşă

Campioană mondială ucisă de o avalanşă
Sursa foto: foto: captura Youtube
19 Apr 2016   •   15:14

Schioarea elveţiană Estelle Balet (21 ani), campioană mondială la snowboard extrem în circuitul mondial de freeride, a încetat din viaţă marţi, după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Alpii elveţieni, în timp turnării unui film, a anunţat poliţia cantonală din Valais, citată de AFP şi Agerpres.

Conform primelor elemente, Estelle Balet cobora pe snowboard o pârtie înzăpezită în momentul în care s-a declanşat avalanşa, prinzând-o sub zăpadă, la Orsiers, staţiune din cantonul Valais.

Balet a cucerit titlul de campioană mondială la snowboard freeride pentru al doilea an consecutiv la începutul acestei luni, la Verbier, în Elveţia.

De menţionat că sportiva era echipată cu un detector de victime ale avalanşelor (DVA), un airbag şi purta cască pe cap. Salvamontiştii sosiţi la faţa locului au scos-o de sub zăpadă, însă, în ciuda unei tentative de reanimare, ea a decedat la locul accidentului, a precizat poliţia.

Estelle Balet a crescut în cantonul Valais şi a fost prezentă în Freeride World Tour (FWT) încă din perioada junioratului.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close