Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Columbia învinge Coasta de Fildeş cu 2-1 şi este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Columbia învinge Coasta de Fildeş cu 2-1 şi este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Columbia învinge Coasta de Fildeş cu 2-1 şi este aproape calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    19 Iun 2014   •   21:09

Columbia obţine în premieră două victorii la o ediţie a Cupei Mondiale şi este aproape calificată în optimile de finală ale turneului final din Brazilia.

La Brasilia, echipa antrenată de argentinianul Jose Pekerman a învins Coasta de Fildeş cu scorul de 2-1 şi are punctaj maxim după primele două meciuri disputate în grupa C.

Ambele echipe au câştigat în prima etapă şi ştiau că un alt succes le-ar fi apropiat de faza următoare a competiţiei. Cu toate acestea, nimeni nu a vrut să rişte în prima repriză, una dintre cele mai slabe de la actuala Cupă Mondială. Sud-americanii au fost totuşi ceva mai buni şi au încercat să profite de tehnica şi viteza trio-ului ofensiv James Rodriguez-Juan Cuadrado-Teofilo Gutierrez. Acesta din urmă a ratat cele mai importante ocazii din prima repriză, dar nu a reuşit să trimită pe poartă la capătul unor contraatacuri excelente declanşate de coechipierii săi.

Partea a doua a fost mult mai spectaculoasă şi a debutat cu o bară a lui Cuadrado, al cărui şut violent din unghi a fost atins şi de portarul ivorian Boubacar Barry. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 64, atunci când acelaşi Cuadrado a centrat excelent din corner, iar James Rodriguez a trimis cu capul în poartă, jucătorul lui AS Monaco bifând astfel al patrulea meci consecutiv în care înscrie în tricoul naţionalei.

Replica africanilor a venit de la tânărul fundaş dreapta Serge Aurier, al cărui şut-centrare a fost respins în corner de David Ospina, pentru ca, la faza imediat următoare, Yaya Toure să trimită puţin pe lângă poartă din interiorul careului. Scăpaţi de momentul dificil, columbienii şi-au dublat avantajul în minutul 70. James Rodriguez a recuperat o minge din picioarele lui Serey Die, i-a pasat imediat lui Gutierrez, iar acesta a continuat pentru Juan Quintero, care a finalizat simplu pe lângă Barry şi a dus scorul la 2-0.

Peste doar trei minute, Coasta de Fildeş a revenit în meci, datorită lui Gervinho, care a plecat cu mingea la picior de pe partea dreaptă, a reuşit câteva driblinguri superbe şi a tras la colţul scurt, surprinzându-l pe Ospina. Finalul a aparţinut echipei lui Sabri Lamouchi, care a forţat golul egalării, însă fără luciditate şi fără a-şi crea ocazii cu adevărat periculoase.

Rezultatul a rămas neschimbat, iar Columbia este cu un pas în optimile de finală, fază a competiţiei în care nu a mai ajuns din 1990.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close