Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA ar putea deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga

FIFA ar putea deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga

FIFA ar putea deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga
de M.T.    |    05 Iul 2014   •   22:56

FIFA a anunţat că analizează imaginile video, precum şi rapoartele oficialilor de la meciul Brazilia - Columbia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, urmând să decidă dacă va deschide o procedură disciplinară împotriva fundaşului Juan Zuniga, care l-a accidentat Neymar.

„În ceea ce priveşte accidentarea lui Neymar, toate elementele, de la imaginile video până la rapoartele oficialilor de la acest meci, vor fi analizate pentru a vedea dacă este necesară deschidererea unei proceduri”, a declarat Delia Fischer, responsabil de comunicare al FIFA.

Neymar a fost scos pe targă în minutul 88 al meciului de vineri cu naţionala Columbiei, câştigat de Brazilia cu scorul de 2-1, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Fotbalistul Barcelonei s-a accidentat serios la spate, în urma unei intrări dure a lui Zuniga şi a rămas întins pe gazon timp de mai ulte minute.

În urma investigaţiilor efectuate la spital, s-a constatat că Neymar a suferit o fractură de vertebră şi va rata restul turneului final.

Zuniga, care a primit chiar ameninţări cu moartea şi a fost agresat verbal cu remarci rasiste după faultul pe care l-a comis, a declarat că nu a avut nicio intenţie de a-l accidenta pe Neymar.

„Nu am vrut să îi fac rău lui Neymar. Este un joc în care aperi culorile ţării, nu te gândeşti la o fractură. Înainte de a intra pe teren nu mă gândesc să fac rău cuiva. Intru pe teren ca să apăr culorile ţării mele. Sperăm să îşi revină, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus fundaşul columbian.

Coechipierii lui Neymar i-au promis acestuia că vor încerca să cucerească titlul mondial pentru el.

„Este greu, pentru că Neymar este un fotbalist important. Este dureros pentru noi. Acum vom lupta pentru el”, a precizat fundaşul dreapta Maicon, în timp ce fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior, Fernandinho, a declarat: „Este o mare pierdere pentru noi. Dar trebuie să continuăm și să devenim mai puternici pentru a câștiga Cupa Mondială”.

Brazilia s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale pe care o găzduieşte, fază a competiţiei în care va întâlni naţionala Germaniei. Meciul este programat pe data de 8 iulie, la Belo Horizonte.

În cazul în care FIFA va decide să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui Zuniga, va fi a doua astfel de acţiune a forului mondial în timpul actualei ediţii a turneului final.

După ultima etapă din faza grupelor, uruguayanul Luis Suarez a primit o pedeapsă drastică, pentru că l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close