Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germanul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională

Germanul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională

Germanul Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Aug 2014   •   17:47

Atacantul german Miroslav Klose, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, se retrage din echipa naţională, a anunţat, luni, Federaţia Germană de Fotbal.

Într-un comunicat de pe site-ul oficial al federaţiei, jucătorul de 36 de ani a precizat că, prin titlul mondial cucerit în Brazilia, şi-a realizat visul copilăriei şi că a avut parte de „momente de neuitat cu echipa naţională”.

„Am folosit ultimele săptămâni pentru a savura încă o dată aceste momente şi pentru mine nu poate fi o clipă mai potrivită pentru a închide capitolul echipei naţionale", a afirmat atacantul care evoluează în Italia, la Lazio Roma.

La Cupa Mondială din Brazilia, Klose a înscris de două ori şi, cu 16 goluri reuşite la patru ediţii, l-a depăşit pe brazilianul Ronaldo (15 goluri) şi a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei.

Mai mult decât atât, înaintea turneului final din această vară, Klose l-a depăşit şi pe legendarul Gerd Muller şi a devenit şi cel mai bun marcator al naţionalei Germaniei.

„Cu 71 de goluri la naţională şi 16 la Cupa Mondială, el a stabilit două recorduri fenomenale care îi asigură un loc de onoare în cărţile de istorie", a declarat preşedintele federaţiei germane, Wolfgang Niersbach, care a adăugat că Klose a fost „nu numai un jucător excepţional, ci şi o persoană exemplară în acelaşi timp".

„Pentru Miro a fost întotdeauna o onoare de a răspunde convocării la naţională. El a dat totul pentru Germania. Am un deosebit respect pentru incredibila sa carieră la echipa naţională”, a precizat selecţionerul Joachim Low, care a recunoscut că „Miro ne va lipsi”.

Născut în Polonia, Miroslav Klose a ales să evolueze pentru Germania, debutând pe 24 martie 2001, împotriva Albaniei.

Klose a jucat de 137 de ori în echipa naţională, fiind depăşit la acest capitol doar de Lothar Matthaus (150 de selecţii), şi a marcat 71 de goluri.

Atacantul lui Lazio este al doilea jucător german important care se retrage din naţională în această vară, după căpitanul Philipp Lahm.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close