Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Lionel Messi a primit Balonul de Aur al Cupei Mondiale. Neuer, cel mai bun portar. Pogba, cel mai bun tânăr jucător

Lionel Messi a primit Balonul de Aur al Cupei Mondiale. Neuer, cel mai bun portar. Pogba, cel mai bun tânăr jucător

Lionel Messi a primit Balonul de Aur al Cupei Mondiale. Neuer, cel mai bun portar. Pogba, cel mai bun tânăr jucător
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    14 Iul 2014   •   11:04

Argentinianul Lionel Messi a primit Balonul de Aur al Cupei Mondiale din Brazilia, acordat celui mai bun jucător al competiţiei, în ciuda faptului că naţionala sud-americană a pierdut finala cu Germania, care a avut loc duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Decizia FIFA este una controversată, în condiţiile în care căpitanul "pumelor" nu a impresionat în faza eliminatorie a turneului, toate cele patru goluri marcate la Cupa Mondială fiind reuşite în meciurile din grupă.

Cu toate acestea, selecţionerul naţionalei Argentinei, Alejandro Sabella, consideră că Messi a meritat acest premiu.

„Îl merită, pentru că a făcut o Cupă Mondială extraordinară. A fost fundamental în parcursul echipei până în finală”, a spus Sabella.

De cealaltă parte, Messi a declarat că este mai puţin interesat de premiile individuale şi că şi-ar fi dorit să cucerească titlul mondial alături de echipa sa.

„Am vrut să câştigăm Cupa Mondială pentru toţi oamenii din Argentina. Am încercat, dar nu am mai avut norocul din celelalte meciuri”, a spus starul Barcelonei.

În clasamentul Balonului de Aur, Messi i-a devansat pe germanul Thomas Muller, clasat pe locul 2, şi pe olandezul Arjen Robben.

Germania, care a cucerit titlul mondial după o pauză de 24 de ani, a dat portarul turneului. Manuel Neuer a făcut o Cupă Mondială fantastică, iar specialiştii l-au votat în faţa costaricanului Keylor Navas şi a argentinianului Sergio Romero.

În cele şapte meciuri din Brazilia, goalkeeperul lui Bayern Munchen a primit doar patru goluri şi a impresionat prin capacitatea sa de a juca în multe momente ca un adevărat libero.

Francezul Paul Pogba i-a învins pe contaţionalul său Raphael Varane şi pe olandezul Memphis Depay şi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Cupa Mondială, în timp ce naţionala Columbiei a primit premiul fair-play, sud-americanii primind doar cinci cartonaşe galbene de-a lungul turneului. 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close