Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Lionel Messi: „Era important să începem cu dreptul, dar mai sunt lucruri de pus la punct”

Lionel Messi: „Era important să începem cu dreptul, dar mai sunt lucruri de pus la punct”

Lionel Messi: „Era important să începem cu dreptul, dar mai sunt lucruri de pus la punct”
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   11:59

Vedeta şi căpitanul naţionalei Argentinei, Lionel Messi, consideră că era important ca el şi colegii săi să debuteze cu o victorie la Cupa Mondială din Brazilia, dar recunoaşte că jocul echipei trebuie îmbunătăţit în meciurile următoare.

„Era important să începem cu dreptul şi să luăm cele trei puncte, dar mai sunt lucruri de pus la punct. Nu a fost deloc uşor, dar rezultatul este cel mai important. Am făcut o a doua repriză bună, am avut mingea mai mult, ne-am creat câteva ocazii şi trebuie să continuăm astfel”, a spus Messi, la finalul partidei câştigate cu 2-1 în faţa Bosniei.

Jucătorul Barcelonei a marcat al doilea gol al echipei sale, prima sa reuşită la un turneu final după mai mult de 600 de minute. Cu toate acestea, evoluţia sa a fost departe de aşteptări, o posibilă explicaţie fiind tactica mai prudentă aleasă iniţial de selecţionerul Alejandro Sabella.

„Ca şi atacanţi, preferăm ca sistemul de joc să ne ofere mai multe oportunităţi în ofensivă şi, dacă nu folosim sistemul potrivit, suferim. De multe ori am fost singur, izolat şi la fel a fost şi Aguero. A fost foarte dificil, deci încă sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite”, a explicat Messi.

Sabella este de acord cu starul echipei sale şi spune că îmbunătăţirea jocului „depinde de mine”.

„Schimbările făcute la pauză au dat rezultate. Cei care au intrat au jucat bine, iar Messi a avut parte de o susţinere mai mare. În orice caz, indiferent de ceea ce se va întâmpla la această Cupă Mondială, Messi este unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului”, a declarat antrenorul sud-americanilor.

În ciuda înfrângerii, selecţionerul Bosniei, Safet Susic, s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei sale, care a debutat la Cupa Mondială cu această ocazie.

„Suntem realişti, iar obiectivul nostru a fost să opunem cât mai multă rezistenţă împotriva uneia dintre favoritele la cucerirea titlului şi exact asta am făcut. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut, mai ales după ce am avut ghinionul de a fi conduşi din primele minute în urma unui autogol”, a spus Susic.

„Este o satisfacţie uriaşă să luăm parte pentru prima oară la Cupa Mondială şi să jucăm împotriva unei mari echipe şi a unuia dintre cei mai buni jucători ai lumii, nu doar din prezent, ci din toate timpurile”, a concluzionat tehnicianul de 59 de ani.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close