Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Portugalia, debutul lui Cristiano Ronaldo

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Portugalia, debutul lui Cristiano Ronaldo

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - Portugalia, debutul lui Cristiano Ronaldo
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   16:37

După ce Neymar şi Lionel Messi au marcat în primele meciuri pe care le-au jucat la Cupa Mondială, astăzi, de la ora 19, este rândul celui de-al treilea mare star al turneului final, Cristiano Ronaldo, să-şi facă debutul la competiţia găzduită de Brazilia.

În prima partidă din grupa G, la Salvador, Portugalia va întâlni una dintre favoritele Cupei Mondiale, Germania, într-o confruntare devenită clasică la ultimele turnee finale.

Cele două echipe au fost adversare în finala mică a Cupei Mondiale din 2006 şi la ultimele două ediţii ale Campionatului European, în 2008 şi 2012, germanii având de fiecare dată câştig de cauză. Ronaldo speră însă că această serie se va opri astăzi.

„Bilanţul recent este favorabil Germaniei, dar îmi amintesc că şi despre Real Madrid se spunea că nu poate învinge pe Bayern Munchen, însă acest lucru s-a schimbat”, a spus vedeta portughezilor. Comparaţia nu este întâmplătoare, clubul din capitala Spaniei reuşind în acest sezon să încheie o perioadă de peste 10 ani în care nu a câştigat Liga Campionilor, după ce, în semifinale, a trecut de echipa antrenată de Pep Guardiola.

„Sper ca şi Portugalia să schimbe lucrurile în duelurile cu Germania şi poate acesta este momentul în care se va întâmpla”, a continuat Ronaldo.

Câştigătorul Balonului de Aur în 2013 a dat asigurări că este 100% refăcut după problemele pe care le-a avut la genunchi, astfel că prezenţa sa pe teren este sigură: „M-am antrenat în ultimele zile, ceea ce nu aş fi putut face dacă eram accidentat. Evident, mi-aş dori să joc fără dureri, dar în întreaga mea carieră a trebuit întotdeauna să mă descurc cu loviturile şi accidentările de care am avut parte”.

La fel ca şi în cazul marelui său rival de la FC Barcelona, Lionel Messi, fanii încă aşteaptă ca Ronaldo să aibă un impact important şi la Cupa Mondială, după ce, la precedentele două participări, în 2006 şi 2010, mai degrabă a dezamăgit, reuşind să înscrie doar două goluri în zece meciuri.

Ediţia din acest an este probabil cea mai bună ocazie pentru starul portughez să confirme şi la Cupa Mondială. A ajuns la maturitatea necesară pentru a domina un asemenea turneu şi vine după un sezon excepţional în tricoul lui Real Madrid, pe care l-a încheiat ca golgheter atât în campionatul Spaniei, cât şi în Liga Campionilor, unde a marcat de 17 ori şi a stabilit un nou record al competiţiei.

Pentru Germania, duelul cu Portugalia este unul special, acesta fiind meciul cu numărul 100 în istoria participărilor sale la Cupa Mondială, un prag pe care nu l-a mai atins nicio altă echipă până acum.

Joachim Low speră să păstreze tradiţia de la ultimele şasele turnee finale, care spune că Germania câştigă mereu primul meci, ultima oară când nu s-a întâmplat acest lucru fiind în 1986, în Mexic.

În celelalte două jocuri ale zilei, Iran întâlneşte Nigeria, la Curitiba, începând cu ora 22, în grupa F, iar de la ora 1, la Natal, Ghana va juca împotriva Statelor Unite, în grupa G.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close