Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Messi marchează o dublă, iar Argentina termină grupa F cu punctaj maxim. Victorie de palmares pentru Bosnia

Messi marchează o dublă, iar Argentina termină grupa F cu punctaj maxim. Victorie de palmares pentru Bosnia

Messi marchează o dublă, iar Argentina termină grupa F cu punctaj maxim. Victorie de palmares pentru Bosnia
de M.T.    |    25 Iun 2014   •   20:58

Lionel Messi a marcat o dublă, egalându-l astfel pe Neymar în clasamentul golgheterilor, iar Argentina a terminat grupa F de la Cupa Mondială cu punctaj maxim, după victoria cu 3-2 în faţa Nigeriei.

Deşi învinşi, africanii merg mai departe de pe locul 2, pentru că Iran nu a reuşit să câştige în faţa Bosniei. Deja eliminaţi, elevii lui Safet Susic s-au impus cu 3-1 şi au obţinut o victorie de palmares, încheind astfel prima lor participare la turneul final pe poziţia a treia în grupă.

Argentina - Nigeria 3-2

Parcursul perfect al Argentinei la Cupa Mondială din Brazilia continuă. La fel ca şi prestaţiile foarte bune ale lui Messi, care l-a egalat pe Neymar, coechipierul său de la FC Barcelona, în fruntea clasamentului golgheterilor turneului final, ambii având câte patru goluri înscrise.

La Porto Alegre, echipa antrenată de Alejandro Sabella a câştigat cu 3-2, la capătul celui mai bun joc de la actuala ediţie a Cupei Mondiale, şi, la fel ca Olanda şi Columbia, încheie prima fază a competiţiei cu 9 puncte din 9 posibile.

Începutul de meci a fost intens. În minutul 3, Messi a deschis scorul, şutând violent din interiorul careului, după ce Angel Di Maria a tras în bară. Replica Nigeriei a venit imediat, iar Ahmed Musa a restabilit egalitatea un minut mai târziu, cu o execuţie superbă la colţul lung, după ce s-a distrat cu Pablo Zabaleta.

Jocul Argentinei a fost mai convingător decât în precedentele două partide din Brazilia, iar Di Maria şi Gonzalo Higuain au ratat câteva ocazii importante de a-i readuce în avantaj pe sud-americani. Totuşi, naţionala albiceleste a trebuit să aştepte finalul primei reprize pentru a marca un nou gol.

În minutul 44, portarul nigerian Vincent Enyeama a scos spectaculos şutul din lovitură liberă al lui Messi, însă starul Barcelonei s-a revanşat un minut mai târziu, când a executat impecabil o altă lovitură liberă şi a făcut 2-1.

Africanii au replicat din nou rapid şi au egalat la doar două minute de la reluare, prin acelaşi Musa, la capătul unei acţiuni superbe în care a depăşit apărarea argentiniană printr-un un-doi cu Emmanuel Emenike. Nigeria a devenit astfel prima reprezentantă a Africii care înscrie mai mult de un gol în poarta Argentinei într-un meci de la Cupa Mondială.

A fost rândul elevilor lui Sabella să răspundă imediat. Mai întâi, Enyeama a respins un şut foarte bun al lui Di Maria, pentru ca la cornerul care a urmat, fundaşul stânga Marcos Rojo să marcheze din interiorul careului. Deşi Messi a fost înlocuit în minutul 63, Argentina a continuat să fie echipa mai periculoasă, iar Higuain, Ezequiel Lavezzi sau Ezequiel Garay au irosit câteva ocazii importante de a închide definitiv meciul.

S-a încheiat 3-2, iar Argentina şi Nigeria merg împreună mai departe şi aşteaptă să-şi afle adversarele din optimi, care se vor decide în funcţie de rezultatele ultimei etape din grupa E.

Bosnia - Iran 3-1



La Salvador, naţionala Iranului avea doar varianta victoriei pentru a spera la o calificare istorică între cele mai bune 16 echipe ale lumii, dar elevii portughezului Carlos Queiroz nu au dat în niciun moment senzaţia că pot reuşi un asemenea performanţă.

Edin Dzeko a deschis scorul în minutu 23, cu un şut plasat din afara careului, pentru ca cealaltă vedetă a Bosniei, Miralem Pjanic, să facă 2-0 în minutul 59, dintr-o poziţie suspectă de offside.

Iranienii au reuşit să evite contraperformanţa de a fi singura echipă care nu înscrie la Cupa Mondială din Brazilia, iar în minutul 82, Reza Ghoochannejhad a redus din diferenţă din câţiva metri.

Băieţii lui Susic au refăct însă avantajul de două goluri după doar un minut, prin Avdija Vrsajevic, care a consfinţit astfel prima victorie din istorie pentru Bosnia la un turneu final.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close