Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială: James Rodriguez

Omul zilei la Cupa Mondială: James Rodriguez

Omul zilei la Cupa Mondială: James Rodriguez
de M.T.    |    25 Iun 2014   •   17:40

În absenţa vedetei Radamel Falcao, naţionala Columbiei avea nevoie de un alt lider care să o conducă la Cupa Mondială din Brazilia. L-a găsit în persoana lui James Rodriguez, un puşti care nu a împlinit încă 23 de ani, dar pentru care AS Monaco a plătit o sumă uriaşă vara trecută.

Ascensiunea sa a fost fulminantă. Născut în 1991, la Cucuta, Rodriguez a debutat în prima echipă a lui Envigado în 2007. Trei ani mai târziu ajungea la FC Porto, un club cunoscut pentru modul în care descoperă tineri talentaţi şi îi lansează în fotbalul european.

În cele trei sezoane petrecute în Portugalia, a devenit un adevărat star, obţinând mai multe premii individuale, alături de cele cu echipa. Vara trecută, şefii lui AS Monaco, noii bogaţi din fotbalul european, nu au stat pe gânduri când au trebuit să plătească 45 de milioane de euro pentru a-l transfera.

O investiţie care şi-a arătat imediat roadele, columbianul fiind desemnat cel mai bun jucător al echipei, la capătul unui sezon în care monegascii s-au clasat pe locul 2 şi au obţinut calificarea în Liga Campionilor.

Considerat unul dintre cei mai buni tineri fotbalişti ai lumii la acest moment, James Rodriguez a sosit la Cupa Mondială într-o formă excelentă, lucru confirmat de cele două goluri reuşite în primele două jocuri din Brazilia, cu Grecia şi Coasta de Fildeş. Dar prestaţia care a arătat că poate fi liderul unei generaţii excepţionale a fotbalului din Columbia a venit în partida cu Japonia.

Menajat de selecţionerul Jose Pekerman, Rodriguez a intrat la pauză, atunci când scorul era 1-1. În doar 45 de minute, a oferit două pase de gol, ambele pentru Jackson Martinez, apoi a stabilit rezultatul final, 4-1 în favoarea sud-americanilor, cu o execuţie splendidă, în ultimele secvenţe ale întâlnirii.

Astfel, pentru prima oară din 1990, Columbia trece de grupe la Cupa Mondială. Mai mult decât atât, a obţinut în premieră punctaj maxim. Cu 3 goluri şi două pase decisive, James Rodriguez are o contribuţie importantă la acest parcurs excelent şi, alături de Neymar, Arjen Robben sau Karim Benzema, este, indiscutabil, unul dintre protagoniştii de până acum ai turneului final.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close