Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Omul zilei la Cupa Mondială. Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei

Omul zilei la Cupa Mondială. Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei

Omul zilei la Cupa Mondială. Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei
de M.T.    |    09 Iul 2014   •   11:33

În 2006, Ronaldo devenea golgheterul all-time al Cupei Mondiale, depăşindu-l pe germanul Gerd Muller, chiar în Germania. Opt ani mai târziu, un alt german, Miroslav Klose, a bătut recordul atacantului brazilian, în Brazilia.

Klose a înscris golul de 2-0 în semifinala dintre Brazilia şi Germania de la Belo Horizonte, câştigată de europeni cu 7-1, a 16-a reuşită a sa la Cupa Mondială, şi a devenit cel mai bun marcator din istoria de 84 de ani a competiţiei.

Germanul de 36 de ani egalase deja cele 15 goluri ale lui Ronaldo în faza grupelor, atunci când a marcat împotriva Ghanei, într-o partidă terminată la egalitate, scor 2-2, iar reuşita din meciul cu Brazilia l-a transformat în lider solitar al ierarhiei golgheterilor all-time.

Aflat la a patra semifinală de Cupă Mondială, de asemenea un record absolut în istoria competiţiei, atacantul lui Lazio a înscris în premieră în această fază a competiţiei, până în prezent el reuşind să puncteze doar în faza grupelor, în optimi şi în sferturi.

Miroslav Klose a marcat 5 goluri la Cupa Mondială din 2002, la care Germania a pierdut finala împotriva Braziliei, iar patru ani mai târziu, pe teren propriu, a devenit golgheterul turneului, înscriind tot de cinci ori. În 2010, în Africa de Sud, a punctat de patru ori, iar la ediţia din acest an a reuşit alte două goluri.

În clasamentul all-time al marcatorilor la Cupa Mondială, Klose este urmat de Ronaldo (15 goluri la trei ediţii), de compatriotul său Gerd Muller (14 goluri la două ediţii), francezul Just Fontaine (13 goluri la o singură ediţie) şi de brazilianul Pele (12 goluri la patru ediţii).

Recordul lui Klose este pus în pericol de un alt jucător german, Thomas Muller, care, la doar 24 de ani, a marcat deja 10 goluri la două ediţii, în 2010, când a cucerit Gheta de Aur, cu cinci reuşite, şi în 2014.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close