Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Oscar Tabarez: James Rodriguez este la fel ca Maradona

Oscar Tabarez: James Rodriguez este la fel ca Maradona

Oscar Tabarez: James Rodriguez este la fel ca Maradona
de M.T.    |    29 Iun 2014   •   12:16

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, l-a inclus pe James Rodriguez pe o listă a marilor jucători ai lumii, alături de Diego Maradona, Lionel Messi şi Luis Suarez, după ce tânărul columbian a marcat o dublă împotriva campioanei Americii de Sud şi a contribuit la calificarea în premieră a echipei sale în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

„Diego Maradona, Lionel Messi, Luis Suarez şi James Rodriguez reuşesc anumite lucruri pentru că au un dar care îi face să fie speciali. Nu depinde de mine, dar din ceea ce am văzut, James Rodriguez este cel mai bun jucător de la Cupa Mondială”, a declarat Tabarez, la finalul partidei pe care Columbia a câştigat-o cu 2-0 în faţa Uruguayului.

Fotbalistul celor de la AS Monaco a marcat ambele goluri ale columbienilor şi a devenit noul lider al golgheterilor la turneul final, cu cinci reuşite.

Cu toate acestea, Rodriguez rămâne cu picioarele pe pământ, în ciuda faptului că este lăudat de toată lumea după prestaţiile sale din Brazilia: „Este întotdeauna o mândrie când cineva ca Tabarez spune astfel de lucruri. Însă tot ce îmi doresc este să-mi ajut echipa”.

Pe legendarul stadion Maracana, jucătorul care va împlini 23 de ani pe 12 iulie, cu o zi înaintea finalei Cupei Mondiale, a deschis scorul cu o execuţie senzaţională, voleu din întoarcere de la aproximativ 25 de metri. Un gol care are toate şansele de a deveni cel mai frumos al competiţiei.

„Mereu încerci să marchezi astfel de goluri la antrenamente şi trebuie să spun că a fost plăcut să reuşesc unul”, a spus James Rodriguez pentru site-ul FIFA.

Columbianul este unul dintre protagoniştii de până acum ai turneului, reuşind să înscrie acelaşi număr de goluri cu care Thomas Muller a câştigat Gheata de Aur în Africa de Sud. De asemenea, a oferit şi două pase decisive, în meciul câştigat cu 4-1 în faţa Japoniei, în faza grupelor.

„Nu este uşor să faci ceea ce am făcut eu, dar atunci când ai un vis şi munceşti pentru el, poate deveni realitate. Dacă vrei cu adevărat ceva, atunci se poate întâmpla”, a mai spus Rodriguez.

Probabil că explozia lui James Rodriguez nu ar fi fost posibilă dacă Radamel Falcao nu ar fi ratat Cupa Mondială din cauza unei accidentări. În absenţa fostului atacant de la FC Porto şi Atletico Madrid, decarul columbian şi-a asumat rolul de lider şi şi-a condus echipa până în sferturile de finală, o performanţă obţinută pentru prima oară în istorie.

„După ce Falcao s-a accidentat, James Rodriguez a devenit primul nume din echipa lui Jose Pekerman. Este un băiat tânăr, foarte iubit în Columbia. În lipsa lui Falcao, a devenit mai important, iar el a reuşit să răspundă cu responsabilitate. A fost mereu popular, dar acum este şi mai popular”, a explicat pentru BBC jurnalistul columbian Jose Luis Alarcon Rojas.

Antrenorul naţionalei Columbiei, argentinianul Jose Pekerman, nu a ezitat să-i ofere tânărului său jucător o responsabilitate mai mare: „Niciodată nu am avut dubii că aceasta va fi Cupa Mondială a lui James Rodriguez”.

„Am făcut istorie şi vrem să continuăm să o facem. Urmează Brazilia, despre care ştim că este o echipă puternică, cu jucători mari. Dar sperăm să-i putem bate”, a spus golgheterul Cupei Mondiale.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close