Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Portugalia - Spania 3-3, în primul şoc al turneului final din Rusia. Ronaldo strălucește

Portugalia - Spania 3-3, în primul şoc al turneului final din Rusia. Ronaldo strălucește

Portugalia - Spania 3-3, în primul şoc al turneului final din Rusia. Ronaldo strălucește
15 Iun 2018   •   23:05

Selecţionatele Portugaliei şi Spaniei, ultimele două campioane europene, au terminat la egalitate, 3-3 (2-1), în primul meci tare al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, vineri seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa B a competiţiei.

Meciul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor din punctul de vedere al spectacolului şi nu numai. Golurile lusitanilor au fost marcate de Cristiano Ronaldo (4 - penalty, 44, 88), în timp ce pentru spanioli au înscris Diego Costa (24, 55) şi Nacho (58). 

Cristiano Ronaldo a devenit al patrulea jucător care marchează la patru Cupe Mondiale, după germanul Uwe Seeler, brazilianul Pele şi un alt german, Miroslav Klose. Totodată vedeta lui Real Madrid este primul jucător portughez care evoluează la patru turnee finale mondiale. 

Spania a avut pe teren cinci campioni mondiali din 2010, Pique, Iniesta, Ramos, Busquets şi David Silva (Pepe Reina a fost rezervă). 

Debutantul Fernando Hierro este al patrulea spaniol care a jucat şi antrenat echipa naţională la Cupa Mondială, după Santamaria, Suarez şi Camacho. 

Andres Iniesta şi Sergio Ramos joacă la a patra Cupă Mondială, egalându-i pe Casillas, Xavi, Hierro şi Zubizarreta. 

Spania a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere, în vreme ce Portugalia a pierdut una singură din 25 jucate. 

Ronaldo a ajuns la 6 goluri marcate în 14 meciuri la Cupa Mondială, el fiind golgheter la turneul fin Rusia în acest moment. 

Cristiano Ronaldo este al treilea fotbalist care a marcat un hat-trick pentru Portugalia la Cupa Mondială, după Eusebio (4 goluri cu Coreea de Nord în 1966) şi Pauleta (trei cu Polonia, în 2002). 

CM 2018: Maroc - Iran 0-1

Selecţionata Iranului a învins dramatic formaţia Marocului cu scorul de 1-0 (0-0), vineri pe stadionul din Sankt Petersburg, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. 

Echipa Melli a smuls victoria la ultima sa fază de atac (90+5), graţie autogolului marcat de Aziz Bouhaddouz. 

Iranul a obţinut astfel a doua sa victorie la Cupa Mondială, prima fiind pe 21 iunie 1998, 2-1 cu SUA, la Mondialul din Franţa. 

CM 2018: Egipt - Uruguay 0-1

Selecţionata Uruguayului a învins greu formaţia Egiptului, cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe Ekaterinburg Arena, în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. 

''Celeştii'' au marcat târziu, în min. 89, prin fundaşul Jose Maria Gimenez, cu capul, din centrarea lui Carlos Sanchez.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala Cristiano Ronaldo
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close