Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Amicale în Europa: Messi câştigă duelul cu Ronaldo, Franţa învinge Brazilia, Germania remizează cu Italia

Amicale în Europa: Messi câştigă duelul cu Ronaldo, Franţa învinge Brazilia, Germania remizează cu Italia

Amicale în Europa: Messi câştigă duelul cu Ronaldo, Franţa învinge Brazilia, Germania remizează cu Italia
10 Feb 2011   •   11:09
 
Miercuri a fost o zi plină de meciuri amicale în Europa. Capul de afiş al serii a fost confruntarea dintre Argentina şi Portugalia, care s-a desfăşurat la Geneva. Nu partida în sine a fost cea aşteptată, ci duelul dintre cei consideraţi a fi cei mai buni jucători ai planetei la acest moment, Messi şi Cristiano Ronaldo. Alte întâlniri interesante au avut loc la Paris, Franţa-Brazilia, şi la Dortmund, Germania-Italia.

Cristiano Ronaldo a reuşit pentru prima oară în carieră să marcheze într-un duel cu Messi, dar golul său nu a fost suficient Portugaliei, care a pierdut meciul cu Argentina cu 2-1. Reuşitele „pumelor” le-au aparţinut lui Di Maria şi actualului Balon de Aur, care a transformat un penalty în ultimul minut.

La Paris, o naţională a Franţei revitalizată de Laurent Blanc s-a impus cu 1-0 în faţa unei selecţionate apatice a Braziliei, care a rămas şi în inferioritate numerică din minutul 40 după eliminarea lazialului Hernanes. Unicul gol al meciului a fost marcat în repriza a doua de Karim Benzema, care a finalizat din apropiere o pasă excelentă a lui Jeremy Menez.

 


Germania şi Italia s-au întâlnit la Dortmund într-o reeditare a semifinalei Campionatului Mondial din 2006, care a avut loc pe acelaşi stadion. Gazdele au condus cu 1-0 după golul lui Klose, dar squadra azzurra a obţinut în cele din urmă o remiză meritată, prin reuşita lui Giuseppe Rossi din minutul 81.

Campioana mondială Spania a învins la Madrid pe Columbia, scor 1-0, prin golul înscris de David Villa pe final, în timp ce finalista din Africa de Sud, Olanda, nu a avut emoţii împotriva Austriei, câştigând cu 3-1. Anglia s-a impus cu 2-1 în Danemarca, revenind prin golurile lui Bent şi Young de la 0-1. A fost primul succes al Albionului pe terenul danezilor din 1978.

 


Adversarele României în preliminariile Campionatului European din 2012 au obţinut rezultate contradictorii. Belarusul a reuşit doar o remiză acasă cu Kazahstanul (1-1), în timp ce Albania a cedat în faţa Sloveniei (1-2). Marea surpriză a produs-o Luxemburgul, care a câştigat în faţa Slovaciei, scor 2-1.

Rezultatele meciurilor amicale desfăşurate miercuri

Armenia - Georgia 1-2
Grecia - Canada 1-0
Belarus - Kazahstan 1-1
Iran - Rusia 1-0
Letonia - Bolivia 2-1
Macedonia - Camerun 0-1
Croaţia - Cehia 4-2
Azerbaidjan - Ungaria 0-2
Israel - Serbia 0-2
Turcia - Coreea de Sud 0-0
Albania - Slovenia 1-2
Luxemburg - Slovacia 2-1
Belgia - Finlanda 1-1
Malta - Elveţia 0-0
Polonia - Norvegia 1-0
Scoţia - Irlanda de Nord 3-0
Spania - Columbia 1-0
Germania - Italia 1-1
Franţa - Brazilia 1-0
Argentina - Portugalia 2-1
Danemarca - Anglia 1-2
Olanda - Austria 3-1

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close