Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal, umilită de Bayern Munchen, în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor

Arsenal, umilită de Bayern Munchen, în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor

Arsenal, umilită de Bayern Munchen, în prima manșă a optimilor Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Feb 2017   •   00:07

Bayern Munchen a surclasat-o pe Arsenal Londra cu scorul de 5-1 (1-1), miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal şi a făcut un pas mare spre sferturi. 

Golurile au fost marcate de Arjen Robben (11), Robert Lewandowski (53), Thiago Alcántara (56, 63), Thomas Muller (88), respectiv Alexis Sánchez (30). 

Bayern a avut prima oportunitate de gol prin Vidal (8), dar portarul Ospina a fost la post. Trei minute mai târziu, olandezul Robben a deschis scorul cu un şut cu efect la colţul lung, după ce a trecut de Coquelin. 

''Tunarii'' au fost aproape de egalare chiar prin internaţionalul german Mesut Ozil (27), iar apoi oaspeţii au primit penalty, după un fault al lui Lewandowski la Koscielny. Chilianul Alexis Sanchez a executat lovitura de pedeapsă, portarul columbian Ospina a respins, dar Alexis a fost pe fază şi a reluat în plasă (30). 

Până la finalul primei reprize fiecare echipa a irosit câte două ocazii de gol, gazdele prin Lewandowski (43) şi Hummels (45), londonezii prin Xhaka (39) şi Ozil (45+1). 

Bayern s-a dezlănţuit după pauză, iar Lewandowski (53) i-a adus pe bavarezi în avantaj, după centrarea lui Lahm, marcând al 11-lea său gol în ultimele opt partide din Champions League. Peste doar trei minute gazdele îşi majorau avantajul, prin golul lui Thiago Alcántara (56). 

Robben (61) şi Javi Martinez (62) au ratat şi ei pentru echipa lui Ancelotti, după care Thiago Alcántara (63) a reuşit ''dubla'', cu un şut deviat, care l-a păcălit pe portarul Ospina. 

Vidal (68) şi Douglas Costa (82) au trecut şi ei pe lângă gol, însă cel care a reuşit să înscrie a fost Thomas Muller (88), la puţin timp de la intrarea sa pe teren, după o pasă de la Thiago Alcantara. 

Bayern a mai eliminat-o pe Arsenal din optimile Ligii Campionilor în 2005, 2013 şi 2014. 

Bayern a stabilit şi un nou record, câştigând 15 meciuri consecutive pe teren propriu în Champions League. 

Partida retur va avea loc pe 7 martie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liga Campionilor Bayern Munchen Arsenal
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close