Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona - Atletico şi Man. United - Bayern, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Barcelona - Atletico şi Man. United - Bayern, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Barcelona - Atletico şi Man. United - Bayern, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor
de M.T.    |    21 Mar 2014   •   13:18

FC Barcelona - Atletico Madrid şi Manchester United - Bayern Munchen sunt capetele de afiş ale sferturilor de finală din Liga Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Nyon.

Pentru prima oară de când Liga Campionilor se desfăşoară în actualul format, toate cele opt câştigătoare ale grupelor s-au calificat în sferturile de finală. În aceste condiţii, tabloul acestei faze propune doar dueluri echilibrate, fără favorite certe.

Unul dintre capetele de afiş din sferturi este, fără îndoială, duelul spaniol dintre FC Barcelona şi Atletico Madrid, formaţii care se află şi în lupta pentru titlu în La Liga.

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în actualul sezon, de două ori în Supercupa Spaniei şi o dată în campionat, de fiecare dată meciurile terminându-se la egalitate.

Barcelona şi Atletico urmează să se mai dueleze o dată şi în La Liga, în chiar ultima etapă, care ar putea fi decisivă pentru stabilirea campioanei din Spania.

Celălalt "derby" al sferturilor este cel dintre Manchester United şi actuala deţinătoare a trofeului, Bayern Munchen, o reeditare a finalei dramatice din 1999, când englezii au revenit de la 0-1 şi au marcat de două ori în ultimele minute pentru a devenii campionii Europei.

United şi Bayern au fost ultima oară adversare în 2010, tot în Liga Campionilor şi tot în sferturile de finală. Bavarezii au avut câştig de cauză, după ce au câştigat cu 2-1 acasă şi au pierdut în Anglia cu 3-2, şi au jucat finala acelei ediţii, unde au fost învinşi de Inter Milano.

Sferturile de finală propun şi reediatrea uneia dintre semifinalele de anul trecut, Real Madrid - Borussia Dortmund. În 2013, germanii au fost cei care s-au calificat în ultimul act, impunându-se cu 4-1 pe teren propriu şi fiind învinşi pe Bernabeu cu 2-0.

Tabloul sferturilor este completat de confruntarea dintre campioana Franţei, PSG, şi liderul din Premier League, Chelsea.

Meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor se vor desfăşura pe 1/2 aprilie şi 8/9 aprilie.

Liga Campionilor, Sferturi de finală


FC Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Borussia Dortmund
Paris St. Germain -  Chelsea
Manchester United - Bayern Munchen

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close