Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Belgia învinge extrem de clar Anglia în finala mică

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Belgia învinge extrem de clar Anglia în finala mică

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018. Belgia învinge extrem de clar Anglia în finala mică
15 Iul 2018   •   12:45

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Echipa Belgiei a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt Petersburg.

Belgia, o echipă mai talentată, a meritat victoria, obţinută graţie golurilor lui Thomas Meunier (minutul 4) şi Eden Hazard (82).

"Diavolii roşii" au îmbunătăţit astfel cea mai bună performanţă a lor la un Mondial, locul 4 la ediţia din 1986 (2-4 cu Franţa după prelungiri). La turneul final din Rusia, Belgia a fost eliminată în semifinale de Franţa (0-1), după ce a trecut în sferturi de Brazilia (2-1).

Anglia, campioana mondială din 1966, a mai jucat o singură dată finala mică, în 1990, când s-a înclinat în faţa Italiei (1-2). La CM 2018, englezii au pierdut în semifinale în faţa Croaţiei (1-2 după prelungiri).

Thomas Meunier, care a ratat semifinala cu Franţa din cauza unei suspendări, a deschis scorul la prima acţiune periculoasă a Belgiei, în minutul 4, după ce Romelu Lukaku l-a lansat pe Nacer Chadli pe flancul stâng.

De Bruyne a avut o mare şansă de gol pentru Belgia, în min. 12, iar cinci minute mai târziu Lukaku a preluat greşit.

Anglia, care a fost lipsită de luciditate şi de fineţe în atac, mai ales în prima repriză, a ratat egalarea în min. 23, prin Kane, la pasa lui Sterling.

Echipa antrenată de Roberto Martinez a rămas periculoasă şi Stones a blocat şutul lui Hazard (34), iar Alderweireld a trimis peste poartă la cornerul care a urmat.

Anglia a evoluat mai bine în actul secund, iar Kane a fost din nou aproape de egalare (54).

Două minute mai târziu, Lukaku nu a profitat de pasa lui De Bruyne. Lukaku, cel mai bun marcator al echipei sale la acest turneu, cu patru goluri, a avut un meci slab şi a fost înlocuit de Mertens (60).

Meunier a urcat din nou în atac, însă Delph a îndepărtat pericolul (62).

Englezul Eric Dier a avut o ocazie uriaşă, Alderweireld, colegul său de la Tottenham, salvând de pe linia porţii (70). Dier a fost din nou periculos la una din fazele următoare (73), iar după un minut a fost imitat de Maguire.

Mertens a încheiat cu o execuţie nefericită un contraatac spectaculos (76). Un alt contraatac al Belgiei i-a permis portarului Pickford să se remarce la şutul lui Meunier (80).

Un nou contraatac rapid s-a încheiat cu golul lui Eden Hazard (82).

Harry Kane, golgheterul competiţiei, cu şase goluri, nu a avut o partidă prea reuşită.

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a efectuat cinci modificări în unsprezecele de start faţă de semifinala împotriva Croaţiei. Echipa sa de start a avut o medie de vârstă de 25 de ani şi 174 de zile, aceasta fiind cea mai tânără naţională a Albionului aliniată la Cupa Mondială, potrivit site-ului FIFA.

Graţie golului lui Meunier, Belgia are zece marcatori diferiţi la această ediţie a CM, egalând recordul stabilit de Franţa în 1982 şi Italia în 2006.

Belgia este echipa care a înscris cel mai mult la acest turneu, 16 goluri, în timp ce Anglia a punctat de 12 ori.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în ultimul meci din faza grupelor, când "diavolii roşii" s-au impus cu 1-0 prin golul lui Adnan Januzaj.

Belgia - Anglia 2-0 (1-0)
Au marcat: Thomas Meunier (4), Eden Hazard (82)
Sankt Petersburg, stadionul Sankt Petersburg: 64.406 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, finala mică

×
Subiecte în articol: Anglia Belgia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close