Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Dinamo Zagreb va fi privatizat. Acţiunile vor fi scoase pe piaţă în perioada următoare

Dinamo Zagreb va fi privatizat. Acţiunile vor fi scoase pe piaţă în perioada următoare

Dinamo Zagreb va fi privatizat. Acţiunile vor fi scoase pe piaţă în perioada următoare
24 Feb 2015   •   10:07

Dinamo Zagreb, cel mai titrat club din campionatul de fotbal al Croației, va fi privatizat, a anunțat președintele său, Zdravko Mamic, citat de Agerpres.
 
"Vom pune în vânzare, pe piață, acțiunile lui Dinamo Zagreb", a anunțat Mamic, conform unui comunicat difuzat de gruparea din capitala croată, la care este legitimat și internaționalul român Alexandru Mățel, fundaș dreapta transferat iarna aceasta de la Astra Giurgiu.

"În caz de succes, vom obține fondurile care ne vor permite să asigurăm dezvoltarea și stabilirea clubului", a adăugat Mamic.

"Conducerea a decis să este timpul să mergem înainte, să deschidem o nouă pagină și să restructurăm clubul", a explicat președintele lui Dinamo Zagreb, precizând că veniturile clubului-fanion al fotbalului croat sunt în scădere, în timp ce ambițiile sale sunt tot mai mari.

Zdravko Mamic nu a furnizat alte detalii legate de acțiunea de privatizare a clubului pe care îl conduce.

Dinamo Zagreb, care participă în mod regulat la Liga Campionilor, are în palmares 16 titluri de campioană națională de la proclamarea independenței Croației, ultimele 9 consecutive, având mari șanse să-l obțină și pe al 10-lea la finalul acestui sezon.

Totodată, Dinamo Zagreb este recunoscut ca fiind unul dintre cluburile cu cele mai puternice academii de tineret din Europa, fiind o permanentă sursă de talente, exportate în Vest pe bani grei. Printre aceştia se numără Zvonimir Boban, Dario Simic şi Robert Prosinecki. În ultimii ani, cele mai sonore nume oferite de clubul croat sunt cele ale lui Luka Modric, Mateo Kovacic şi Milan Badelj.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close