Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Echipele din Manchester, învinse în prima manșă a optimilor Europa League. Vezi toate rezultatele

Echipele din Manchester, învinse în prima manșă a optimilor Europa League. Vezi toate rezultatele

Echipele din Manchester, învinse în prima manșă a optimilor Europa League. Vezi toate rezultatele
09 Mar 2012   •   00:15

Prima manșă a optimilor de finală din Europa League nu s-a încheiat prea bine pentru rivalele din orașul Manchester, chiar dacă acestea domină clasamentul în Premier League.

Manchester City a ratat câteva mari ocazii pe Estadio Jose Alvalade, însă Sporting Lisabona s-a impus cu 1-0 și deține un avantaj minim după prima manșă. Fundașul brazilian Xandao a semnat înfrângerea pentru englezi, în minutul 51, când a trimis în plasă cu o lovitură de călcâi inteligentă, învingându-l pe Joe Hart din apropiere.

Hart a avut și două intervenții bune, în timp ce City a ratat prin Gareth Barry, Sergio Aguero şi Aleksandar Kolarov.

Manchester United - Athletic Bilbao 2-3
Cealaltă echipă a oraşului Manchester a avut însă de suferit chiar pe teren propriu. United a fost învinsă de Athletic Bilbao cu 3-2, Rooney reducând proporţia dezastrului în minutul 2 al prelungirilor, când a convertit un penalty.

Tot Wayne Rooney deschisese şi scorul în minutul 22, însă spaniolii au avut puterea să revină pe tabela de marcaj prin Llorente înainte de pauză, ca Marcos, în minutul 72, şi Muniain, în minutul 90, să aducă o victorie poate nesperată pentru oaspeţi şi o primă şansă la calificarea în sferturile de finală.

Twente - Schalke 1-0
Un penalty controversat şi un cartonaş roşu i-au adus lui Twente avantajul în prima manşă cu Schalke 04, câştigând cu 1-0. Oaspeţii au acuzat eliminarea lui Joel Matip pentru un presupus fault la Luuk de Jong şi penalty-ul din care s-a înscris. Fundaşul nu doar că nu şi-a atins adversarul, dar aceasta a căzut şi în afara careului de 16 metri. Arbitrul nu a văzut însă acest lucru, iar Luuk de Jong a transformat chiar el penalty-ul pentru al 27-lea său gol al sezonului.

Metalist - Olympiacos 0-1
Olympiacos are prima şansă la calificarea în sferturi după ce David Fuster le-a adus grecilor victoria cu 1-0 în Ucraina, împotriva lui Metalist Kharkiv.

Atletico - Beşiktaş 3-1
Atletico Madrid se află şi ea într-o poziţie bună, după 3-1 cu Beşiktaş pe Estadio Vicente Calderon. O dublă rapidă a lui Eduardo Salvio a oferit avantajul perfect pentru gazde, la jumătatea primei reprize, ca Adrian Lopez să majoreze scorul înainte de pauză. Beşiktaş părea deja eliminată, dar a primit o mână de ajutor şi o rază de speranţă din partea unui fost jucător la Atletico, Simao, în minutul 53.

Valencia - PSV 4-2
Şi Valencia s-a aflat la controlul partidei cu PSV Eindhoven, conducând cu 4-0 până în minutul 83 (goluri Ruiz, Soldado*2 şi Piatti), însă finalul a aparţinut oaspeţilor, care au punctat prin Toivonen şi Wijnaldum şi şi-au creat o bună ocazie de revenire pentru retur.

Altfel, AZ Alkmaar s-a impus cu 2-0 în faţa italienilor de la Udinese, iar Standard Liege şi Hannover au remizat, scor 2-2.



×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close