Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League. Lyon - Juventus şi un duel al fostelor câştigătoare, în sferturile de finală

Europa League. Lyon - Juventus şi un duel al fostelor câştigătoare, în sferturile de finală

Europa League. Lyon - Juventus şi un duel al fostelor câştigătoare, în sferturile de finală
de M.T.    |    21 Mar 2014   •   14:29

Juventus Torino, echipă a cărei stadion va găzdui finala Europa League, va întâlni pe Olympique Lyon în sferturile de finală ale competiţiei, în urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Nyon.

Considerată principala favorită la cucerirea trofeului, campioana Italiei a evitat cel mai dificil adversar din această fază, Benfica Lisabona, şi îşi poate continua drumul spre a deveni doar a treia echipă, după Feyenoord Rotterdam şi Sporting Lisabona, care dispută finala pe teren propriu.

Juventus este, de asemenea, echipa rămasă în competiţie cu cele mai multe trofee ale Cupei UEFA/Europa League, ultimul dintre acestea fiind cucerit în 1993.

Finalista ediţiei precedentel, Benfica Lisabona, a avut parte, teoretic, de o tragere la sorţi favorabilă, urmând să întâlnească gruparea olandeză AZ Alkmaar şi să beneficieze şi de avantajul terenului propriu în meciul retur.

Singurul duel din faza sferturilor de finală în care se vor întâlni două foste câştigătoare ale trofeului este cel dintre FC Porto şi FC Sevilla, prima manşă fiind programată în Portugalia.

Tabloul sferturilor este completat de duelul dintre FC Basel, semifinalistă anul trecut, şi Valencia, echipă care a câştigat Cupa UEFA în 2004.

Partidele tur se vor desfăşura pe 3 aprilie, iar meciurile retur vor avea loc pe 10 aprilie.

Europa League, Sferturi de finală

AZ Alkmaar - Benfica Lisabona
Olympique Lyon - Juventus Torino
FC Basel - Valencia
FC Porto - FC Sevilla

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close