Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fără suspans în principalele campionate ale Europei: Liderii şi-au consolidat poziţiile

Fără suspans în principalele campionate ale Europei: Liderii şi-au consolidat poziţiile

Fără suspans în principalele campionate ale Europei: Liderii şi-au consolidat poziţiile
de M.T.    |    01 Apr 2013   •   10:18

Lupta pentru titlu în principalele campionate ale Europei pare să fie deja încheiată, în condiţiile în care liderii şi-au consolidat poziţiile în acest weekend.

Bayern Munchen mai are nevoie de o victorie pentru a deveni matematic campioană, Paris St. Germain şi-a mărit avansul din frunte, în timp ce Juventus, Manchester United şi Barcelona şi l-au păstrat.

Demonstraţie de forţă impresionantă oferită sâmbătă de Bayern Munchen, în etapa a 27-a a Bundesligii. Bavarezii i-au demolat pe rivalii de la Hamburg, cu un neverosimil 9-2.

Claudio Pizarro a fost eroul întâlnirii, cu patru goluri înscrise, în timp ce Arjen Robben, de două ori, Xherdan Shaqiri, Bastian Schweinsteiger şi Franck Ribery au completat lista marcatorilor pentru echipa lui Jupp Heynckes.

Bayern ar fi putut câştiga titlul din punct de vedere matematic chiar din acest weekend, dar actuala campionaă, Borussia Dortmund, a câştigat la Stuttgart, scor 2-1, şi a amânat inevitabilul cel mai probabil până runda viitoare.

Golul celor de la Stuttgart a fost marcat de Alexandru Maxim, aflat la prima sa reuşită pentru şvabi de la transferul de la Pandurii.

În cazul în care va câştiga etapa viitoare, Bayern, care are un avans de 20 de puncte în clasament, va deveni campioană cu şase etape înainte de finalul sezonului, un record pentru fotbalul german.

Lucrurile încep să se lămurească şi în Ligue 1, acolo unde PSG, învingătoare cu 1-0 pe teren propriu în faţa lui Montpellier, actuala campioană, s-a desprins la şapte punte în fruntea ierarhiei, după ce Lyon a pierdut surprinzător acasă în faţa lui Sochaux, echipă care luptă pentru evitarea retrogradării.

Mai mult decât atât, Lyon a pierdut şi poziţia secundă în favoarea celor de la Marseille, formaţia fostului jucător al lui CFR Cluj, Modou Sougu, impunându-se cu 1-0 la Brest.

Deşi Adrian Mutu a marcat pentru Ajaccio, corsicanii au fost învinşi pe teren propriu de Toulouse, oaspeţii câştigând cu 3-2

În Serie A, Juventus a câştigat Derby d'Italia cu Inter, 2-1, chiar la Milano, şi îşi păstrează avansul de nouă puncte din fruntea clasamentului, după ce şi Napoli, ocupanta locului 2, a câştigat în deplasare, 5-3 cu Torino.

Cristi Chivu a fost integralist la Inter şi a greşit la golul doi al lui Juventus, în timp ce Radu Ştefan, integralist la Lazio, 2-1 acasă împotriva Cataniei, a creat golul egalizator, după ce greşise la reuşita sicilienilor.

Manchester United a ajuns la şapte victorii consecutive în Premier League, după 1-0 la Sunderland, şi la 25 din 30 de meciuri în actualul sezon din Anglia, o performanţă fără precedent în istoria competiţiei.

Echipa pregătită de Sir Alex Ferguson este lider detaşat în Anglia, 15 puncte faţă de rivalii de la Manchester City, învingători cu 4-0 în partida de pe teren propriu cu Newcastle.

În La Liga, Messi a ajuns la al 19-lea meci consecutiv în care marchează, dar FC Barcelona nu a putut trece de Celta Vigo, scor 2-2.

Nici rivalele catalanilor nu au reuşit să câştige în această etapă, Real Madrid remizând pe terenul Zaragozei (1-1), la care Săpunaru a fost integralist, în timp ce Atletico Madrid nu a putut învinge acasă pe Valencia (1-1) şi a ratat astfel şansa de a reveni pe locul 2.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close