Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FCSB, umilință istorică la Roma. Trupa lui Dică, eliminată din Europa League

FCSB, umilință istorică la Roma. Trupa lui Dică, eliminată din Europa League

FCSB, umilință istorică la Roma. Trupa lui Dică, eliminată din Europa League
22 Feb 2018   •   19:30

Echipa de fotbal FCSB a fost eliminată din Europa League după ce s-a înclinat cu scorul de 5-1 (3-0) în meciul cu Lazio Roma, disputat joi, pe Stadionul Olimpic din capitala Italiei, în manşa a doua a şaisprezecimilor de finală ale competiţiei.

Golurile au fost înscrise de Ciro Immobile (minutele 7, 43 şi 71), Bastos (35) şi Felipe Anderson (51), respectiv Harlem Gnohere (82).

FCSB a jucat foarte slab, timorat, comiţând multe greşeli, departe de evoluţia curajoasă din tur, când s-a impus cu 1-0. Antrenorul lazialilor, Simone Inzaghi, a folosit mult mai mulţi titulari obişnuiţi faţă de partida tur, menajându-l însă pe Sergej Milinkovic-Savic, unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Fundaşul românul Ştefan Radu nu a fost în lotul lui Lazio pentru această întâlnire, după ce în manşa întâi a rămas pe banca de rezerve.

România a rămas astfel fără ultima sa reprezentantă în actualul sezon al cupelor europene.

Numeroşi suporteri români au încurajat-o pe FCSB la acest meci, disputat pe ploaie.

Echipa antrenată de Nicolae Dică a suferit a doua înfrângere grea în acest sezon în cupele europene, după 1-5 acasă cu Sporting Lisabona în returul play-off-ului Ligii Campionilor.

Filipe Teixeira, rezervă în tur, a jucat în locul lui Mihai Pintilii, care a fost suspendat.

Immobile, incomodat de Găman, a ratat prima ocazie mare a meciului, în minutul 6.

După un singur minut, acelaşi Immobile a deschis scorul în urma centrării lui Lulic, profitând de nesiguranţa defensivei oaspeţilor.

FCSB a avut şansa egalării în minutul 11, prin Man, după un un-doi cu Gnohere. Aproape imediat, Felipe Anderson, cu o minge înşelătoare, a fost aproape de gol, iar după două minute Planic a salvat în corner. În minutul 18, portarul Vlad a salvat în faţa lui Parolo.

Immobile a trimis peste poartă din pasa lui Felipe Anderson, în minutul 19, şi a ratat din nou după două minute, când Vlad i-a închis unghiul.

Jocul s-a mai liniştit şi echipa lui Nicolae Dică a obţinut trei cornere consecutive în minutul 31.

Vlad a scos de sub transversală la execuţia lui Felipe Anderson (34), dar Bastos a majorat diferenţa la cornerul care a rezultat. Bastos fusese introdus de mai puţin de zece minute, în locul lui Caceres, accidentat.

După o acţiune subtilă a lui Anderson, Immobile a înscris cu latul în stânga lui Vlad (43).

Dică a mutat la pauză, trimiţându-i pe Filip şi Coman în locul lui Nedelcu şi Florin Tănase, dar aceste schimbări nu au adus revirimentul dorit. Mai mult, Felipe Anderson a înscris după ce a trecut cu mare uşurinţă de apărarea adversă (51).

Coman a avut un şut foarte bun, respins în bară de portarul Strakosha (54).

Lazio a continuat să atace şi Lulic a fost la un pas de gol (56).

Găman, accidentat, a fost nevoit să-i lase locul lui Bălaşa după o oră de joc, vicecampioana României efectuând astfel devreme toate schimbările.

Fără să forţeze, gazdele au punctat din nou în minutul 71, când Immobile a reuşit tripla, din careul mic. Felipe Anderson fusese tras de tricou înainte, însă arbitrul a lăsat faza să continue. Immobile a ajuns astfel la 31 de goluri pentru Lazio în acest sezon, în toate competiţiile.

Pe fondul relaxării gazdelor, Gnohere a redus din handicap în minutul 82. Mingea şutată de Gnohere şi respinsă de portar l-a lovit pe atacantul francez şi a intrat în plasă. Echipa bucureşteană nu mai înscrisese până acum în Italia în competiţiile europene.

În prima manşă, FCSB a învins-o pe Lazio, joia trecută, cu scorul de 1-0, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Lazio Roma - FCSB 5-1 (3-0)
Au marcat: Ciro Immobile (7, 43, 71), Bastos (35), Felipe Anderson (51), respectiv Harlem Gnohere (82)
Roma, Stadionul Olimpic
Europa League - manşa a doua a şaisprezecimilor de finală
În tur: 0-1

Au evoluat echipele:
Lazio: 1. Thomas Strakosha - 4. Patric, 3. Stefan de Vrij, 22. Martin Caceres (15. Bastos, 26) - 8. Dusan Basta, 16. Marco Parolo, 6. Lucas Leiva, 18. Luis Alberto (96. Alessandro Murgia, 67), 19. Senad Lulic (căpitan) - 10. Felipe Anderson (Felipe Caicedo, 74) - 17. Ciro Immobile. Antrenor: Simone Inzaghi.
Rezerve neutilizate: 23. Guido Guerrieri - 7. Nani, 21. Sergej Milinkovic-Savic, 77. Adam Marusic.
FCSB: 99. Daniel Vlad - 2. Romario Benzar, 25. Valerică Găman (8. Mihai Bălaşa, 61), 16. Bogdan Planic, 12. Junior Morais - 6. Dragoş Nedelcu (8. Lucian Filip, 46), 80. Filipe Teixeira - 98. Dennis Man, 11. Constantin Budescu, 10. Florin Tănase (căpitan; 17. Florinel Coman, 46) - 9. Harlem Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 15. Marko Momcilovic, 23. Ovidiu Popescu, 30. Cristian Tănase.
Cartonaşe galbene: Basta (30), Immobile (33)

Arbitru: Slavko Vincic; arbitri asistenţi: Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic; arbitri adiţionali: Rade Obrenovic, Roberto Ponis; arbitru de rezervă: Grega Kordez (toţi din Slovenia)
Delegat UEFA: Bernhard Neuhold (Austria), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania)

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close