Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FIFA renunță la Balonul de Aur

FIFA renunță la Balonul de Aur

FIFA renunță la Balonul de Aur
16 Sep 2016   •   10:22

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) nu se va mai implica în atribuirea trofeului Balonul de Aur începând de anul viitor, când îi expiră contractul cu publicaţia franceză France Football, informează presa sportivă internaţională. 

Trofeul FIFA Balonul de Aur, lansat în anul 2010 prin fuziunea Balonului de Aur atribuit de France Football şi FIFA World Player, va reveni din luna ianuarie în mâinile France Football, scrie cotidianul spaniol AS. În urmă cu şase ani, FIFA, prezidată în acel moment de Joseph Blatter, a acceptat să plătească 15 milioane euro grupului Amaury, editorul L'Equipe şi France Football, pentru a beneficia de drepturile asupra Balonului de Aur, creat în anul 1956, ca şi Cupa Campionilor Europeni. În acest mod, forul mondial a reuşit să ia sub aripa sa cel mai prestigios premiu individual din lumea fotbalului. 

După numirea lui Gianni Infantino în funcţia de preşedinte al FIFA, relaţia dintre cele două părţi nu a mai fost însă la fel de bună. Conform AS, Infantino doreşte ca FIFA să aibă propriul trofeu, aşa cum s-a întâmplat între 1991 şi 2009, când a existat FIFA World Player, care să fie atribuit în urma voturilor selecţionerilor şi căpitanilor tuturor federaţiilor care compun forul mondial, în cadrul unei gale fastuoase. 

După oficializarea rupturii dintre cele două părţi, France Football va reveni, la rândul ei, la vechiul mod de atribuire a Balonului de Aur, doar prin votul jurnaliştilor. 

Începând din 2010, trofeul FIFA Balonul de Aur a fost cucerit de doar doi jucători, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo, ultimul fiind considerat favorit să-l câştige şi în acest an, după ce a devenit campion al Europei atât cu echipa sa de club, Real Madrid, cât şi cu selecţionata Portugaliei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FIFA Balonul de Aur
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close