Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fostul președinte al FIFA Joao Havelange a încetat din viață. Avea 100 de ani

Fostul președinte al FIFA Joao Havelange a încetat din viață. Avea 100 de ani

Fostul președinte al FIFA Joao Havelange a încetat din viață. Avea 100 de ani
Sursa foto: foto: Intact Images/EPA
16 Aug 2016   •   15:16

Brazilianul Joao Havelange, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 100 de ani, într-un spital din Rio de Janeiro, anunţă presa internaţională.

Havelange, care a fost preşedinte al FIFA între 1974 şi 1998, era internat în spitalul Samaritano din Rio de Janeiro din cauza unor probleme pulmonare. În ultimii ani, starea lui de sănătate se degradase.

Fostul conducător al FIFA a avut o contribuţie importantă la desemnarea Braziliei drept gazdă a Cupei Mondiale de fotbal din anul 2014 şi a Jocurilor Olimpice de la Rio din acest an (5-21 august).

Havelange a fost preşedintele Confederaţiei Braziliene a Sportului (CBD) între 1956 şi 1974, apoi preşedinte al FIFA între 1974 şi 1998.

Jean-Marie Faustin Goedefroid Havelange, născut la Rio într-o familie de origine belgiană în timpul Primului Război Mondial, a fost amestecat în scandalul legat de falimentul firmei de marketing ISL. Ancheta arată că el a primit comisioane de milioane de dolari.

Havelange a demisionat de la CIO în 2011 pentru a evita o sancţiune a mişcării olimpice după 48 de ani de prezenţă. De asemenea, el a renunţat în 2013 la titlul de preşedinte de onoare al FIFA.

Pentru a aminti episoade mai puţin cunoscute ale parcursului său, Havelange a participat de două ori la JO ca sportiv: la Berlin în 1936, la nataţie, şi la Helsinki în 1952, la polo pe apă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FIFA
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close