Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jurgen Klopp părăseşte Borussia Dortmund la finalul sezonului

Jurgen Klopp părăseşte Borussia Dortmund la finalul sezonului

Jurgen Klopp părăseşte Borussia Dortmund la finalul sezonului
15 Apr 2015   •   14:52

Jurgen Klopp va renunţa la colaborarea cu Borussia Dortmund, a anunţat astăzi clubul german.

Miercuri dimineaţă au apărut informaţii cum că Jurgen Klopp ar fi solicitat rezilierea contractului, din vară. Clubul a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că această cerere a fost aprobată.

Klopp se află la la cârma Borussiei din 2008, timp în care a câştigat de două ori campionatul, cupa şi Supercupa Germaniei. În 2013 a disputat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Bayern Munchen.

De două ori a fost numit "Managerul german al anului", fiind considerat unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai generaţiei sale şi unul dintre principalii artizani ai performanţelor din ultimii ani ai clubului din vestul Germaniei.

"Suntem dezamăgiţi, dar recunoscători. Relaţia dintre noi a fost bazată pe încredere şi prietenie. Suntem într-o situaţie delicată" a spus Hans Joachim Watzke, preşedintele clubului.

Klopp a afirmat că nici una dintre părţi nu trebuie să fie "recunoscătoare". "Cu toţii am investit, cu toţii am primit înapoi. Am spus că voi pleca dacă voi considera că nu sunt antrenorul potrivit pentru acest club" a afirmat tehnicianul.

Acesta a dat de înţeles şi că a fost nemulţumit de politica de transferuri a clubului, care a pierdut jucători importanţi, către Bayern, cazurile lui Lewandowski şi Gotze. De asemenea, se spune că în vară clubul se va despărţi de Mats Hummels şi Ilkay Gundogan.

×
Subiecte în articol: Borussia Dortmund
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close